Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Schilderwerk buiten

Buitenschilderwerk belangrijk voor waardebehoud van uw woning

Goed onderhouden schilderwerk aan de buitenkant van uw woning of kantoorpand bevordert de duurzaamheid van uw (vaak) kostbaarste bezit. U laat het buitenschilderwerk dan ook over aan een vakman. 
Erkend Betere Schilders zijn gediplomeerde vakschilders die kwaliteit van zichzelf eisen en u garantie en zekerheid bieden. Iemand aan wie u met een gerust hart de sleutels geeft!

Het schilderwerk aan uw kozijnen, serres, voorgevel, achtergevel, deuren of de buitenkant van uw schuur vallen onder het zogeheten buitenschilderwerk.

 

Kosten van buitenschilderwerk

Het schilderwerk aan uw woning valt onder de lage BTW-regeling. Daarom betaalt u maar 6% btw indien uw huis ouder dan twee jaar is.

U betaalt nu dus fors minder voor uw schilderwerk (garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken etc. vallen ook onder het begrip ‘woning’). Dit betekent voor u meteen een besparing van 15% op uw woningonderhoud.

Een ander groot voordeel hiervan is dat het prijsverschil tussen ‘beunhazen’ en de kwaliteitsschilders verminderd wordt, dit gaat er voor zorgen dat u kiest voor de zekerheid die u krijgt bij echte kwaliteitsschilders. Het lage tarief geldt ook voor bedrijven of woningcorporaties, als het schilderwerk maar wordt uitgevoerd aan een woning waarin particulieren wonen.
De onderhoudskosten voor uw woning zijn niet aftrekbaar, tenzij het een monumentaal pand betreft.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Het schilderen van de buitenkant van een woning is gemiddeld eens in de vijf jaar noodzakelijk. Het schilderwerk aan de zuid- en westkant van een huis zijn daarbij eerder aan onderhoud toe vanwege de zon en regen. 

Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont dient u direct een vakschilder te benaderen voor onderhoud aan uw woning. Let hierbij vooral op de liggende onderdelen, zoals vensterbanken en kozijnen. Beschadiging van het schilderwerk start namelijk meestal op dergelijke liggende delen.

Het weer, en de bijbehorende temperatuur en luchtvochtigheid, is van groot belang om te kunnen bepalen of er buitenschilderwerk kan worden uitgevoerd door een vakschilder.

Bent u op zoek naar een vakschilder voor het buitenschilderwerk van uw woning of bedrijfspand?
Vraag dan snel een erkend Betere Schilder aan en u bent zeker van kwaliteit!

Buitenschilderwerk aanvragen

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen