Wanbetaling

Onbetaalde facturen kunnen jouw bedrijf veel geld en energie kosten. Heb je de juiste weg bewandeld en bijvoorbeeld ook de zogeheten WIK-brief verstuurd? De Betere Schilder helpt je graag verder.
Via onze partner Ultimoo Incasso kun je namelijk op basis van No Cure, No Pay incasso's indienen, die zij dan gaan proberen te incasseren.
Tot het zover komt kun je zelf al de nodige maatregelen nemen.

Stap 1: Telefonisch contact

Is de betaaltermijn van jouw verstuurde factuur verstreken? Je kunt er dan voor kiezen een herinnering te sturen. Een telefoontje helpt vaak ook. Tijdens het telefoongesprek krijg  je ongetwijfeld redenen te horen waarom de factuur niet betaald kon worden. Onze tip is hier niet teveel in mee te gaan en gewoon een uiterste betaaldatum af te spreken met jouw opdrachtgever. Het is belangrijk deze afspraak te bevestigen per mail.

 

Stap 2: Herinnering sturen

Mocht jouw opdrachtgever de factuur niet hebben voldaan conform de gemaakte afspraken in stap 1? Dan kun je het beste een herinneringsbrief sturen waarin je verzoekt de openstaande vordering binnen een bepaalde termijn (bijvoorbeeld 14 dagen) te voldoen. 

 

Stap 3: Aanmaning/WIK-brief sturen

Mocht je na de herinnering nog altijd geen betaling binnen hebben, dien je een aanmaning inclusief incassokosten te versturen. Je kunt een voorbeeld hiervan terugvinden via de link onderaan deze tekst. De incassokosten dienen minimaal € 40,- te bedragen en zijn als volgt te bepalen:

Over de eerste €2.500,- 15% (minimaal €40,-)
Over de volgende €2.500,- 10% 
Over de volgende €5.000,- 5%
Over de volgende €190.000,- 1%
Over het meerdere 0,5% (max. €6.775,-)
WIK-brief opvragen

Incasso indienen bij Ultimoo Incasso?

Dat doe je gewoon via incasso.nl!

Ben je van plan de openstaande factuur in te dienen bij Ultimoo? Houdt in ieder geval rekening met de volgende zaken:

  • Bewaar alle relevante documenten bij elkaar.
  • Denk hierbij aan de offerte, opdrachtbevestiging, de factuur, betalingsherinneringen, WIK-brief, algemene voorwaarden, enzovoort.
  • Stuur Ultimoo alleen kopieën toe. De originelen bewaar je zelf.
  • Onderneem zelf geen acties meer. Verwijs steeds naar jouw incassospecialist.
  • Ultimoo neemt de correspondentie tijdens het buitengerechtelijke incassotraject van je over. Neemt jouw klant contact met je op of betaalt de klant het bedrag aan jou, laat Ultimoo dit dan zo snel mogelijk weten.
  • Nieuwe ontwikkelingen: breng jouw incassospecialist altijd zo snel mogelijk op de hoogte.
Incasso indienen

Onze partners