Handige informatie voor jouw schildersbedrijf

Hapklaar en in één klik beschikbaar!

Deze pagina geeft je een overzicht van veel onderwerpen waar wij je graag over informeren. De continue veranderende wetgeving zorgt ervoor dat de pagina's regelmatig geupdate worden, zorg er dus voor dat je niks mist. Mocht je meer informatie willen over een onderwerp, laat ons dit dan weten.
Alle informatie op alfabetische volgorde:

ARBO-beleid

Zowel het zelfstandige schildersbedrijf zonder personeel als het grotere schildersbedrijf met werknemers en meerdere is gebonden aan diverse arboregels die de veiligheid van u en anderen moeten waarborgen. Om het overzichtelijk te maken zetten wij de belangrijkste zaken op een rij.

Lees meer over arbo-beleid

AVG / Privacy

Vanaf 25 mei 2018 is er een nieuwe Europese privacywet. De nieuwe privacywet moet ervoor zorgen dat onze persoonlijke gegevens beter worden beschermd. Organisaties en bedrijven moeten aan kunnen tonen dat de verwerkingen aan de AVG voldoen en de juiste technische en organisatorische maatregelen zijn getroffen voor de bescherming van de gegevens.
Doet u dit niet kan u een boete van maximaal 20 miljoen euro of 4% van de omzet krijgen.

Lees meer over de AVG wetgeving

BTW informatie

Opdrachtgevers betalen het lage BTW-tarief van 9% indien de te schilderen woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar. Maar geldt dat ook voor schuttingen en kerken? En welke werkzaamheden vallen daar precies onder? Of wil je meer informatie over de BTW-verleggingsregeling? 

Lees meer over de btw-regels

CAO informatie

Cao staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Deze afspraken tussen werkgevers en werknemers zijn tot oktober 2021 vastgelegd voor alle schildersbedrijven. Alle informatie hierover zetten wij op een rij.

Lees meer over de CAO afspraken

Garantie

Alle informatie over garantietermijnen, wettelijke garantie, aflopende garantie en meer. Weet jij bijvoorbeeld of de gegeven garantie overgaat naar de nieuwe eigenaar bij de overdracht van het geschilderde object?

Alle info over garantie

Juridische hulp

Schilderwerk is en blijft mensenwerk, problemen zijn dan ook nooit uit te sluiten. Wil je weten of je sterk staat óf wil je gewoon overleggen wat te doen in een bepaalde situatie? De Betere Schilder is een perfect klankbord en kan indien nodig altijd juristen inschakelen.

Meer over juridische hulp

Klachten en geschillen

Schilderwerk is een ambachtsvak en bovendien mensenwerk. Een fout is dus niet onoverkomelijk. Hoe jouw bedrijf omgaat met klachten kan echter hét verschil maken voor jouw opdrachtgever. Wat kun je het beste doen bij het ontvangen van klachten en wat kan De Betere Schilder voor jouw schildersbedrijf betekenen?

Alle info bij klachten en geschillen

Meerjarenonderhoud

Waaruit bestaat een meerjarenplan en waar moet ik als schildersbedrijf rekening mee houden? Inclusief download!

Meer informatie over meerjarenonderhoud

Pensioen schilders

Iedereen die in deze bedrijfstak werkt, is automatisch deelnemer aan de pensioenregeling. Dat geldt dus zowel voor werknemers als voor ondernemers met of zonder personeel. Wij zetten wat zaken voor je op een rij, waaronder ons standpunt over de huidige verplichtstelling.

Alle info over de pensioenregeling

RI&E

De risicoinventarisatie en -evaluatie is voor vrijwel elk schildersbedrijf verplicht. Wat dit instrument inhoudt, of jij er ook gebruik van moet maken en hoe je dat in orde kunt maken leggen we graag voor je uit.

Alle info over de RI&E

Wanbetaling (klant/aannemer)

Onbetaalde facturen kunnen je bedrijf veel geld en energie kosten. Heb je de juiste weg bewandeld en bijvoorbeeld ook de zogeheten WIK-brief verstuurd? De Betere Schilder helpt je hier graag mee.

Hulp en info bij wanbetaling

Wet DBA

Wat houdt de Wet DBA (vervanger van de VAR) precies in? Hoe zorg ik dat ik geen loonheffingen moet afdragen? Wij zetten alle zaken op een rijtje

Alle info over de Wet DBA

Wet WAB

De Wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze wet moet vast personeel aantrekkelijker maken. Het ontslagrecht is aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Alles op een rij.

De Wet WAB uitgelegd

Ziekteverzuim

Wat te doen bij ziekteverzuim, wanneer en hoelang doorbetalen en hoe is dit tegenwoordig te verzekeren? Wij zetten alles voor je op een rij.

Alle info bij ziekteverzuim

Nóg meer weten?

Neem gerust contact op!

Is de informatie in onze kennisbank niet datgene wat je zocht of wil je gewoon meer over een onderwerp weten, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.