hulp en advies bij schilderwerk en schilderen

Hulp nodig bij het schilderen van uw kozijn, deur of trap?

Vakkundig schilderen is niet gemakkelijk. Hulp van een ervaren en professioneel schildersbedrijf kan heel nuttig zijn als u slechts de trappen, uw kozijnen of uw deuren een nieuwe kleur wilt geven. Wij helpen u hier graag een handje bij en hebben een kort stappenplan opgemaakt voor het schilderen van uw trap, deur of kozijn.

Btw schilderwerk

Welk btw-tarief geldt er op schilderwerk?

Op deze pagina leggen wij uit welk btw-tarief er geldt voor schilderwerk aan uw woning of bedrijfspand. Dit is namelijk van enkele factoren afhankelijk, zoals de werkzaamheden en de leeftijd van uw woning. Ook geven we tips om te besparen op uw schilderwerk, want de btw op schilderwerk is uiteraard een vast gegeven. 

Meer over btw op schilderwerk

Hulp bij het schilderen van deuren

Het schilderen (verven) van uw deur is zelf uit te voeren, maar verdient wel de nodige aandacht en voorbereiding. Met een nieuwe, frisse kleur voorziet u niet alleen uw deur van een kleurige uitstraling, eigenlijk fleurt uw hele woning er van op!

hulp bij het schilderen van deuren

Hulp bij het schilderen van kozijnen

Wilt u zelf uw deurkozijnen of raamkozijnen schilderen en zijn de kozijnen toe aan een nieuwe lik verf? Of heeft u uw kozijnen laten schilderen en wilt u hier meer informatie over hebben? Deze pagina geeft alle informatie over het (laten) schilderen of verven van uw kozijn.

hulp bij het schilderen van kozijnen

Hulp bij het schilderen van trappen

Wilt u uw trapgat een nieuw kleurtje geven of is uw trap beschadigd en wilt u er gewoon een nieuwe lik verf op hebben? Het schilderwerk van een trap moet logischerwijs tegen een goed stootje kunnen. Het goed verven van de trap is daarom essentieel.

hulp bij het schilderen van trappen

Hulp bij het schilderen van de keuken

U wilt uw keuken of alleen uw keukenkastjes verven en kunt wel wat hulp gebruiken? Of u nu krijtverf gebruikt of een hoogwaardige binnenverf, met onze tips voor het schilderen van uw keuken komt u een stuk verder!

hulp bij het schilderen van de keuken

Schilderen van een VvE

De meest voorkomende en terugkerende kostenpost voor een VvE: het schilderwerk. Niet alleen voor het verfraaien van uw complex, maar ook ter bescherming van weersinvloeden.

VvE laten schilderen

problemen met uw schilderwerk?

https://h-ip.nl/dbs-buitenschilderwerk/start

Aangetast houtwerk door houtrot

Schimmel is misschien wel de grootste bedreiging voor hout. Wanneer onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht, kunnen schimmels veel houtsoorten afbreken en zo daarin houtrot veroorzaken.

Aangetast houtwerk door houtrot

Zakkers of druipers

Tranen of druppels op de verf, ook wel zakkers of druipers genoemd, worden veroorzaakt door het aanbrengen van te dikke verflagen of door het niet goed verdelen van deze lagen.

Zakkers of druipers

Blaasvorming in de verf

Blaasjes in verf, ook wel blaarvorming genoemd, is het plaatselijk loslaten van verf door blaren in het schilderwerk. De blaren ontstaan vaak door vochtinsluiting in de ondergrond en het te snel opwarmen en drogen van de bovenste verflaag. De blaren, ook wel poriën genoemd, worden hierdoor gevuld met lucht en dit zet uit door de te snelle opwarming. Blaasvorming in schilderwerk komt vaak voor in (grof)porig hout zoals meranti.

blaasvorming in de verf

Afbladderen van verf

Het afbladderen van verf kan plaatsvinden bij oude én nieuwe verflagen en betreft het plaatselijk loslaten van verf. Afbladderen kan ontstaan doordat de verf op een te vochtige ondergrond is aangebracht of als er met een te hoge luchtvochtigheid is geschilderd.

afbladderen van verf

Verkleuring of vergeling van verf

Vergeling, ook wel donkervergeling genoemd, komt voor bij schilderwerk waar onvoldoende daglicht komt. 
Geel verkleurde verf komt vaak voor bij de binnenkant van toiletdeuren, slaapkamerkast deuren en onder traplopers door gebrek aan daglicht.

Verkleuring of vergeling van verf

Optredend glansverlies

Wanneer de verflagen niet dik genoeg zijn aangebracht kan er snel glansverlies ontstaan in het schilderwerk. Erg zonde uw schilderwerk en makkelijk te voorkomen. Hoe dat leest u hier.

Optredend glansverlies

Rimpelen of schroeien van verf

Het rimpelen van verflagen treedt op als de onderste gedeelte van de verf nog niet helemaal is gedroogd en het bovenste, al droge, oppervlak hierdoor rimpels in de laag gaat vertonen. 

Rimpelen of schroeien van verf

KAN UW SCHILDERWERK
WEL EEN OPKNAPBEURT GEBRUIKEN?

Schakel dan een erkend Betere Schilder in!

Door ons jarenlange streven naar vakmanschap én door alle voordelen die u hebt met een erkend Betere Schilder, kunt u met een gerust hart uw sleutel overdragen aan een erkend Betere Schilder.