Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Monument laten schilderen kan voordelig

Schilder

Wie in een monument woont en dat wil opknappen, is vaak extra tijd en geld kwijt aan het aanvragen van een omgevingsvergunning en het overtuigen van de welstandscommissie. Daar staat tegenover dat deze eigenaren in aanmerking komen voor financieel aantrekkelijke regelingen. 

Daar staat tegenover dat deze eigenaren in aanmerking komen voor financieel aantrekkelijke regelingen. Zo kunnen bewoners van rijksmonumenten terecht bij het Nationaal Restauratiefonds voor een hypotheek om het gebouw te restaureren of onderhouden. De rente die het fonds vraagt, ligt fors onder de marktrente, maar is minimaal 1,5 procent.


Naast een voordelige hypotheek kennen rijksmonumenten nog een veel groter voordeel: 80 procent van de onderhoudskosten mag u aftrekken van uw brutoinkomen. Vroeger moest daar dan weer een drempelbedrag vanaf dat afhing van de woz-waarde van uw huis, maar sinds 2013 is die drempel verdwenen. De rekensom is daardoor een stuk eenvoudiger. Stel bijvoorbeeld dat u voor 50.000 euro de gevels van uw huis opnieuw laat voegen en het buitenschilderwerk laat doen. U mag daarvan 80 procent, ofwel 40.000 euro, aftrekken van uw brutoinkomen. Dat scheelt duizenden euro’s.


Niet alle kosten zijn aftrekbaar, zoals stucwerk, en schilderwerk binnen. En wilt u het huis niet alleen onderhouden maar ook ‘verbeteren’, bijvoorbeeld door een sobere badkamer om te toveren in een mini-spa, dan moet u dat zelf betalen. Maak daarom vooraf afspraken met de Belastingdienst over welk deel van uw plannen wel en welk deel niet aftrekbaar is. U kunt daarvoor terecht bij het Bureau Monumentenpanden van de fiscus.

Is de vergunning binnen en hebt u de zegen van de belastinginspecteur, let er dan op dat aannemers uw belastingvoordeel niet afromen door hun tarieven fors te verhogen. Zorg er daarom voor dat u in zee gaat met een erkend kwaliteitsbedrijf. Met een erkend Betere Schilder hebt u altijd de zekerheid van de juiste keus. Vraag vandaag nog een offerte voor schilderwerk aan aan uw monumentale pand.

 

Bron: Elsevier

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen