Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Geplaatst op 9 april door Nick Polm.

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven weer via Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen. Zij hebben jaarlijks recht op een vergoeding van 2.500 euro waarmee zij een opleiding of training kunnen volgen. Ook krijg je als werkgever verletkosten vergoed á 45,- per uur.

In tegenstelling tot 2020 komen alle aangevraagde opleidingen, die relevant zijn voor de branche of functie, in aanmerking voor subsidie. Denk aan vaktechnische opleidingen, maar bijvoorbeeld ook management en leidinggeven. Ook functiegerichte scholingen worden gesubsidieerd. Immers, de opleidingen hebben bijna altijd te maken met het (beter) uitvoeren van de functie. 

Ook heeft Mijn Carrière de minimumleeftijd van 25 jaar losgelaten. Iedereen (ongeacht leeftijd) kan gebruikmaken van de regeling. Ten slotte hoeft de medewerker niet meer drie jaar of langer in dienst te zijn in de branche. Alle medewerkers met een (bepaald of onbepaald) arbeidscontract in de sector die verloond worden conform de cao SAG en werkzoekenden die niet langer dan zes maanden geleden in deze bedrijfstak hebben gewerkt, hebben recht op de subsidie.
Alleen bbl’ers, zzp’ers en zij-instromers met een opleidingstraject zijn uitgesloten van de regeling.

Welke trainingen je (gratis) kunt volgen?

De trainingen die je kunt volgen worden je aangeboden door diverse partijen. Denk onder meer aan:

  • Verfspuiten BASIS (lak, latex)
  • Verfspuiten GEVORDERDEN (gratis bij certificering)
  • Interieurfolie plakken (nieuw!)
  • Glaszetten
  • Leermeester/Praktijkopleider
  • Houtrotherstel
  • Behangen
Ja, ik maak gebruik van deze mogelijkheid
Lees ook:

Subsidies voor schilders en opdrachtgevers

Als schildersbedrijf geef je het te schilderen pand een duurzame toekomst. Mede daarom zijn er enkele subsidieregelingen die deze keuzes stimuleren. Ook zijn er subsidieregelingen waar je als schildersbedrijf mee kunt besparen. We beschrijven de meest gebruikte regelingen op deze pagina.

Subsidie informatie

Naast de trainingen kunnen medewerkers ook eenmaal in de vier jaar een adviesgesprek (maximaal 250 euro) én een loopbaantraject (maximaal 2.250 euro) aanvragen. Alle genoemde bedragen hoeven zij niet terug te betalen. 
Een extra bijkomstigheid is dat werkgevers de verletkosten kunnen declareren tot een bepaald maximum. Hiermee krijgen werkgevers compensatie voor de salariskosten voor de dagen dat de werknemer bijvoorbeeld een opleiding volgt.

Heb je een mooie training/opleiding gezien? Je kunt als werkgever dan voorafgaand aan de opleiding subsidie voor de medewerker aanvragen. Ook kun je voor deze training 25 uur per jaar verletkosten á 45,- per uur aanvragen. Het is dus aantrekkelijker dan ooit om je werknemers te laten aanmelden.

Wil je persoonlijk advies over de mogelijkheden? Dan kun je Jeannette van Blitterswijk contacten. Zij is ambassadeur van Stichting Mijn Carrière en staat je graag persoonlijk te woord. Je kunt haar benaderen via 06-24734700.

Meer nieuws
easyqlimitededitionmodelleermessenset.png
Hoera, Repair Care is 35 jaar!

Repair Care heeft iets te vieren: 35 jaar toewijding aan innovatie ...

Lees dit bericht
training-smc.jpg
De Betere Schilder nu erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht