Belangrijke updates in Algemene Voorwaarden

Geplaatst op 20 maart door Nick Polm.

De huidige Algemene Voorwaarden zijn recent volledig bijgewerkt en geupdate. Dit geldt bij de voorwaarden voor zowel de particuliere als de zakelijke opdrachtgever.

documents.jpg

Meer bescherming en duidelijkheid

Naast de diverse updates, zijn de voorwaarden ook direct getoetst, (eenvoudiger) herschreven en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

In de bijgewerkte voorwaarden zijn onder meer de volgende wijzigingen aangebracht. Dit is naast het algeheel herschrijven van de teksten en bepalingen.
Overzicht veranderingen:

  • Bepaling voor eventuele prijsverhogingen in de overeenkomst
  • Diverse uitsluitingen in garantie
  • Bepaling die opdrachtgever verbiedt om met onderaannemers, zoals ingeschakelde zzp’ers, rechtstreeks een overeenkomst aan te gaan die kan conflicteren met de huidige overeenkomst.
  • Passage over opleverdossier/consumentendossier

Opleverdossier

De toelichting voor deze laatste wijziging; in het kader van de Wet Kwaliteitsborging is het voor jou als schildersbedrijf verplicht een opleverdossier aan te bieden aan je particuliere klant. Tenzij je in je voorwaarden meldt dat je dit niet doet. Dit opleverdossier, ook wel consumentendossier genoemd, bevat onder meer berekeningen en gebruikte materialen van de werkzaamheden en geeft een volledig inzicht in alle werkzaamheden.

Alhoewel wij wél adviseren de oplevering schriftelijk en zo zorgvuldig mogelijk te doen, trachten we hiermee problemen en risico’s te beperken indien het schildersbedrijf dit onverhoopt na heeft gelaten.

PS. Van belang is dat het al dan niet beschikbaar zijn van een opleverdossier niks afdoet aan de mogelijkheid van de opdrachtgever om de aannemer (jou) aansprakelijk te stellen voor (verborgen) gebreken.

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht