Grote lobby: Brandbrief over ontoegankelijke binnensteden

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder, Zelfstandigen Bouw en ondernemers in de Afbouw (verenigd in de NOA) uiten hun bezorgdheid voor ontoegankelijke binnensteden in een brandbrief aan de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

s2.jpg

Regeldruk en hoge kosten

Met de invoering van zero-emissiezones in Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 staat de mogelijkheid om bouwwerkzaamheden uit te voeren in binnensteden op het spel. Mede daarom vrezen de samenwerkende organisaties voor ontoegankelijke binnensteden.

De ondernemers in de bouwsector zijn allesbehalve tegen het terugdringen van milieuvervuiling in binnensteden. Echter, de beperkte actieradius en trekgewicht van elektrische bestelauto’s maken het voor ondernemers in de bouwsector onmogelijk om aan de nieuwe eisen te voldoen bij het vervoeren van zware materialen en gereedschap. De ondernemersorganisaties roepen de VNG dan ook op om de bouwsector vooralsnog vrij te stellen van deze milieuverplichtingen middels een brandbrief. 
Tekst gaat verder na onderstaand artikel.

Lees ook:
zero-emissie-2025.jpg

Milieuzones bedreigen schilder in de stad, alles over de zones!

De milieuzone of de zero emissiezone (ZE-zone). Je hebt er vast al eens kennis mee gemaakt. Vijftien gemeenten in Nederland hebben een milieuzone en 29 gemeentes hebben een ZE-zone. Maar wat betekent het? En welke gevolgen heeft het voor schilders de komende jaren?

Bekijk dit artikel

Geen nieuwe opdrachten meer in binnenstad

Voorzitter Koen Dijkstra van Zelfstandigen Bouw spreekt namens vele ondernemers in de bouwsector die hebben aangekondigd geen nieuwe opdrachten meer aan te nemen in binnensteden. Nick Polm van De Betere Schilder voegt daaraan toe: hiermee dreigen bewoners van binnensteden verstoken te worden van de mogelijkheid om hun woning te laten onderhouden of verduurzamen.

Bekijk de brandbrief
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht