Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Schildersbranche zoekt vrouwen

Schilder

Ze wilde kunstenaar worden, of iets met sport doen, maar werd klantadviseur bij een bank. Jaren later zette Carola van Helden (36) alsnog de stap naar een baan met minder zekerheid, maar meer plezier.

“Het onderwijs is er nog veel te veel op gericht dat mensen al jong een definitieve beroepskeuze maken”, verzucht Carola. “Terwijl zoveel mensen er pas later achter komen wat ze leuk vinden en wat bij hen past. Er zouden meer en beter betaalbare opleidingen voor volwassenen moeten komen. Zodat je in de loop van je leven makkelijker van baan kunt veranderen.”

Zekerheid
Na de mavo koos Carola voor de opleiding stand- en interieurbouw, waarna ze een tijdje de grafische vormgeving van visuals voor stands verzorgde. Toen ze een vacature zag bij het adviescentrum van een bank, besloot ze te solliciteren. “In die periode trouwde ik en kreeg ik kinderen. Een parttimebaan en vastigheid waren op dat moment prettig. Daarom bleef ik bij de bank hangen. Uiteindelijk heb ik er dertien jaar gewerkt.”

“Leuk: een onverwacht pad bewandelen en maar zien waar je nu weer bent terechtgekomen”

Wat wil ik nou echt?
“Zes jaar geleden wilde ik weer gaan studeren. Mijn oog viel op de opleiding Docent Beeldende Kunst bij Windesheim, maar ja, er moest wel brood op de plank komen. Dus koos ik voor Bedrijfskunde MER. Het laatste jaar vond ik zwaar. Waarom maak ik toch steeds keuzes met alleen mijn verstand, vroeg ik mij af. Totdat er een reorganisatie kwam bij de bank en ik in diezelfde periode een nier afstond aan mijn moeder. Toen dacht ik: Carola, wat wil je nou echt? Ik realiseerde me dat ik iemand ben die graag met de handen werkt. En dat ik bereid was de nodige zekerheid op te geven, als ik maar met plezier kon werken!”
“ Hoe erg is het om niet te weten wat je later wilt, als je het nu naar je zin hebt?”

Werkplezier

“Inmiddels werk ik al een tijdje bij schildersbedrijf Mevrouw Schutte & Dochters. Met een lager inkomen dan ik gewend was, maar ik red me prima. Het is fijn om te dóen, bezig te zijn. Wel merk ik dat ik ondanks een stage bij een vakschilder nog wel een slag te maken heb voor ik een echte vakvrouw ben. Ik ben dan ook zeker van plan om nog de nodige cursussen te volgen. Het idee om kunstenaar te worden heb ik aan de kant gezet. Misschien komt het er ooit nog eens van, als ik er voor mijn inkomen niet van afhankelijk ben.”

Informatieavond voor volwassenen
Ben jij geïnteresseerd in een mbo-opleiding Schilderen of een andere mbo-opleiding, cursus of training? En wil je graag meer informatie? Kom dan maandag 11 september van 18.00 - 20.30 uur naar onze informatieavond. Kom je naar de informatieavondMeld je dan aan.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de opleidingen Schilderen op www.deltion.nl/schilderen of bekijk het volledige opleidingsoverzicht op www.deltion.nl/volwassenen.

 

Bron: Deltion College

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen