Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Btw-verhoging op schilderwerk van de baan

Schilder

De voorgestelde btw-verhoging op arbeidsintensieve diensten van 6% naar 21% is afgeblazen. Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is verheugd met dit nieuws, maar zal zich blijven inzetten dit in de volgende kabinetsperiode ook te voorkomen.

Een verhoging van de btw is deze kabinetsperiode van tafel. Die conclusie trekken VVD-fractievoorzitter Zijlstra en PvdA-leider Samsom uit het mislukken van het overleg van coalitie en oppositie over de belastingen. Ook andere delen van een grote belastinghervorming gaan niet door. 
"We hebben steeds gezegd dat als er geen steun is van de oppositie de maatregelen niet doorgaan", zei Zijlstra. Samsom voegde eraan toe dat hij graag verder had willen gaan, maar dat daar dan wel draagvlak voor nodig is.  

Zijlstra erkent dat de VVD nooit erg enthousiast is geweest over de btw-verhoging, maar hij was wel bereid geweest om erover te praten. Maar nu de oppositie is afgehaakt, kan deze maatregel volgens hem in de prullenbak. 

Door het afblazen van de btw-verhoging blijft het btw-tarief op schilderwerk 6%, voor meer informatie bekijkt u onze speciale pagina over de btw-regeling.

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen