Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

CAO SAG algemeen verbindend verklaard

Schilder

De collectieve arbeidsovereenkomst die OnderhoudNL enige tijd geleden met vakbond LBV heeft afgesloten is per vandaag voor twee jaar algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van SZW.

Dit heeft tot gevolg dat alle werkgevers en werknemers zich vanaf 21 november 2019 tot en met 30 september 2021 moeten houden aan de bepalingen in deze cao, ook zij die géén lid zijn van OnderhoudNL. Dit heeft in sommige gevallen verstrekkende gevolgen voor schildersbedrijven die nog altijd de oude schilders-cao hanteerden. Vanzelfsprekend kun je bij ons terecht voor vragen over de inhoud van de cao.

Recent werd bekendgemaakt dat De Betere Schilder een werkgeversvereniging heeft opgericht en hiermee in gesprek gaat met vakbonden FNV en CNV Vakmensen om tot een alternatieve cao te komen. De berichtgeving omtrent de algemeen verbindend verklaring verandert hier niets aan. Rob Polm: "Schildersbedrijven worden nu overvallen met gedwongen aanpassingen, onze werkgeversvereniging wil graag de belangen van haar leden behartigen en daar hoort hulp bij die aanpassingen, maar ook een alternatieve cao bij."


Je kunt de CAO-SAG hier downloaden en nalezen.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen