Trainingen

Graag meer kennis op doen en jouw schildersexpertise naar een hoger niveau tillen?

Ons streven is het schildersvak naar een hoger niveau te tillen. Onze partners zoals Stichting Savantis deelt deze ambitie en produceert niet voor niets al jarenlang het lesmateriaal voor diverse schilder-opleidingen. In samenwerking met de partners kunnen wij iedereen in de schildersbranche diverse trainingen aanbieden tegen een gunstig tarief. Erkend Betere Schilders krijgen hierbij een extra korting, waardoor het volgen van een training erg aantrekkelijk is. 

E-Learnings

   

fire 39017 640

BHV-training

De 'e-learning BHV-light’ is een online les waarin alle belangrijke aspecten van de bedrijfshulpverlening wordt uitgelegd. De training bestaat uit 4 modules:

  • Brand
  • Reanimatie
  • Snijwonden & botbreuken
  • Ontruiming & communicatie

Deze onderdelen worden behandeld door middel teksten, afbeeldingen, films en tips. Na afloop van de theorie kun je de BHV-toets invullen. Deze wordt dan nagekeken door de BHV-trainer. Als je minimaal 10 van de 12 vragen goed hebt beantwoord krijg je het BHV-certificaat!

Kosten: €60,- per 2 jaar.

Opgeven voor de BHV-training

Vaktechnische trainingen

Bekijk alle vaktechnische trainingen die de komende maanden op de agenda staan. Deze trainingen worden gegeven door Savantis en vinden door het gehele land plaats. Mocht er in jouw regio momenteel geen training gepland staan, geef dan aan dat je hier interesse in hebt, dan houden we je op de hoogte.

img 3063

Veilig werken met de hoogwerker (100% subsidie!)

Werken met hoogwerkers is niet zonder risico. Medewerkers moeten volgens de wet aantoonbaar zijn opgeleid conform de Europese richtlijn Arbeidsmiddelen. Met deze praktische training kan de deelnemer zich certificeren voor werkzaamheden met een knikgiek- en schaarhoogwerker én een rupshoogwerker.

De training Veilig werken met een hoogwerker is gericht op kennis, veiligheidsbewustzijn en (gebruiks)vaardigheid met betrekking tot het werken met een knikgiek-, schaarhoog- en rupshoogwerker. De deelnemer krijgt instructie op individuele basis en moet tijdens de training een parcours afleggen.

Duur: 1 dag (8.30 uur - 16.30 uur)
Kosten
: € 395 (tijdelijk 100% subsidie)
Zowel 'incompany' als via 'open inschrijving' beschikbaar

Voor training opgeven
 mpf7385 maaike petri fotografie mpf7385 maaike petri fotografie(1)

Verfspuittechnieken

Hoe kiest de schildervakman in een bepaalde situatie de beste methode? Soms geeft het spuiten van lakken en muurverven het hoogste rendement. Er is volop keuze: de gevoede verfroller, airless- en aircoat-systemen, de HVLP- en de XVLP-techniek. In deze training leren schilders wanneer ze welke techniek moeten toepassen en hoe ze apparatuur onderhouden en afstellen om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Je leert deskundig, efficiënt en veilig werken met alle gangbare typen spuitapparatuur.

Duur: 1 middag en 1 dag - 15:00-17:00, 08:30-16:30
Kosten: € 595 p.p. excl. btw
Agenda: Open inschrijving

Voor training opgeven
tools 864983 1920(1)

Afhangen en sluitbaar maken en Timmerwerkzaamheden

Bij goed onderhoud komt meer kijken dan alleen het schilderwerk. Met goed functionerende bouwdelen voorkom je schade aan het vastgoed en ongemak voor de gebruiker.

Je leert in deze training hoe je een duurzame constructie van ramen en deuren maakt. Daarnaast leer je hoe je op de juiste manier gevelelementen kan plaatsen. Ook krijg je inzicht in het vochttransport in bouwconstructies, waardoor je problemen tijdig signaleert en in de toekomst kunt voorkomen.

Duur: 1 dag (8.30 - 16.30 uur)
Kosten: € 575 p.p. excl. btw
Zowel 'incompany' als via 'open inschrijving' beschikbaar

Voor training opgeven

communicatie en management trainingen

Bekijk hier alle communicatie en management trainingen. Deze trainingen worden gegeven door Savantis en vinden door het gehele land plaats. Mocht er in jouw regio momenteel geen training gepland staan, geef dan aan dat je hier interesse in hebt, dan houden we je op de hoogte en doen we ons best dit in te plannen.

 mpf7437 maaike petri fotografie mpf7437 maaike petri fotografie

Leermeester/praktijkopleider

In de tweedaagse training Praktijkopleider leer je vaardigheden die een goede samenwerking tussen alle betrokkenen bevordert. Bovendien ben je in staat de leerling optimaal te laten leren. En anderzijds de leerling er bewust van te maken dat hij ook het visitekaartje van het bedrijf is.

Duur: 2 dagen (8.30 - 16.30 uur)
Kosten: € 895 p.p. excl. btw
Zowel 'incompany' als via 'open inschrijving' beschikbaar

Voor training opgeven
taxes 740202 1920

Calculeren van schilderwerk

Voor schilder- en onderhoudsbedrijven is goed calculeren cruciaal. Waarom? Omdat je graag nog iets wilt overhouden onderaan de streep! Daarnaast kun je door middel van een goede calculatie een scherpe offerte schrijven en de concurrentie voor blijven. Daarom leer je in de training Calculeren van schilderwerk alle vaardigheden die nodig zijn om tot een sluitende calculatie te komen. Eerst ga je aan de slag met het opmeten. Zowel vanaf een bestek en bouwtekening als in het werk. Daarna bepaal je de eenheidsprijs en werk je de voorcalculatie verder uit.

Ten slotte leer je tijdens de training een goede offerte en nacalculatie te maken.

Duur: 5 middag/avonden (15.00 - 21.00 uur)
Kosten: € 1.595 p.p. excl. btw
Ook 'incompany' en via 'open inschrijving' beschikbaar

Voor training opgeven
trainingstegel 350x350

Inspecteren & analyseren vastgoed (Vastgoedinspecteur)

Goed onderhoud sluit enerzijds aan op de conditie van het vastgoed en voldoet anderzijds aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. Onderhoudsmaatregelen zijn doordachte keuzes, gemaakt met een vooruitziende blik; met kennis over het vastgoed op de korte en lange termijn (portfoliobeleid). Met deze training Inspecteren en analyseren van vastgoed leer je zowel bouwkundige als verftechnische inspecties uit te voeren. Daarmee kun je de juiste onderhoudsmaatregelen bepalen en een advies maken.

Nadat je de training hebt gevolgd weet je de juiste inspectiemethode in te zetten, de oorzaak van gebreken te analyseren en gegevens te vertalen naar een begrijpelijk onderhoudsadvies.

Duur: 3 middag/avonden (15.00 - 21.00 uur)
Kosten: € 2.495,- p.p. excl. btw 
Zowel 'incompany' als via 'open inschrijving' beschikbaar

Voor training opgeven

Veiligheidstrainingen

Bekijk hier de trainingen met betrekking tot veiligheid in en rondom je bedrijf. Deze trainingen worden gegeven door Savantis en vinden door het gehele land plaats. Mocht er in jouw regio momenteel geen training gepland staan, geef dan aan dat je hier interesse in hebt, dan houden we je op de hoogte.

TIP: Op sommige trainingen zijn aantrekkelijke subsidies van wel 50% te verkrijgen.

vca basis

VCA Basis (100% subsidie!)

De training VCA basisveiligheid biedt de mogelijkheid om in één dag het landelijke veiligheidsdiploma VCA Basisveiligheid te behalen. De training is tevens bedoeld als herhalingstraining om dit diploma na tien jaar te vernieuwen. Deelnemers die het examen met goed gevolg afleggen, ontvangen het diploma VCA Basisveiligheid, dat tien jaar geldig is.

Duur: 1 dag (8.30 - 17.30 uur)
Kosten: € 225 p.p. excl. btw (richtprijs) (100% subsidie beschikbaar!)
Zowel 'incompany' als via 'open inschrijving' beschikbaar

 

Voor training opgeven
vca basis

VCA VOL (100% subsidie!)

De training biedt de mogelijkheid om in één dag het landelijk diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) te behalen.

Duur: 1 dag (8.30 - 17.30 uur)
Kosten: € 225 p.p. excl. btw (richtprijs) (100% subidie beschikbaar!)
Zowel 'incompany' als via 'open inschrijving' beschikbaar

Voor training opgeven
 mpf0673 maaike petri fotografie

Ook gebruik
maken van
deze kortingen?

En vele andere deals?

Als erkend Betere Schilder biedt je je opdrachtgevers niet alleen zekerheid en vertrouwen. Je kunt ook veel geld besparen dankzij de vele samenwerkingen die wij hebben. Van 50% op de SchildersVakkrant tot en met deze kortingen op diverse trainingen.

Onze partners