Training: Mirror-Finish

Gegeven door Mirror-Finish expert Ruben van der Kruis

Met de (volledig te vergoeden) training Mirror Finish leer je oppervlakken werkelijk spiegelend op te leveren. Je wordt bijgeschoold in schuurtechnieken uit de automotive industrie, droogladders en de doorontwikkeling van professionele verven.
Een voordeur met een glansgraad van 93 gloss-units (GU)?
Dat is voor jou straks een eitje!

Korte omschrijving

De schuur- en afwerktechniek ‘Mirror Finish’ is een rechtstreeks voortvloeisel uit de automotive-industrie waarin de ondergrond excentrisch roterend wordt gepolijst op basis van een nauwkeurig opgesteld schuurschema (schuurladder) vanaf korrel P240. Het gevolg is een extreem hoge glansgraad met veel meer Gloss Units (glanseenheden, GU) dan gebruikelijk.

Het is in feite een specialistische extra dienst die men kan aanbieden. Dit nieuwe fenomeen betreft immers een techniek die slechts een klein aantal schilders in Nederland kennen, laat staan beheersen.

20210823-_fvb5115.jpg

Kosten

En andere specificaties

Tijdsduur: één dagdeel
Kosten: €395,- excl. btw
Locatie: in-company of bij groothandel
Trainers: Ruben van der Kruis & Nick Polm

LET OP: Deze training wordt volledig vergoed voor werknemers via Stichting Mijn Carriére

 

Vraag de training aan!

Nadere uitleg over de training

In 2010 is er nieuwe wetgeving gekomen voor de samenstelling van verven. Dit leidde tot de zogeheten VOC-2010 verven. Maar dat is een doorlopend proces. Stapsgewijs worden de verven steeds verder aangepast en verdwijnen er om de zoveel jaar steeds meer vluchtige stoffen. Hierdoor worden verven steeds gevoeliger voor schuurkrassen. De gemiddelde leeftijd van de schilder is rond de 50 jaar, waardoor het grootste gedeelte van schilderend Nederland authentiek geschoold is en niet bekend is met de verstrekkende gevolgen van de continu veranderende samenstelling van verven voor het schuurbeeld.

In de huidige schuurtechnieken wordt namelijk te grof geschuurd, waardoor de glansgraad veel lager is dan mogelijk. Naar schatting werkt zo’n 90% van de schilders in Nederland op deze zeer gedateerde manier.

Vanuit de automotive industrie introduceren we daarom een voor schilders nieuwe techniek; excentrisch roterend schuren op basis van een schuurladder vanaf P240 met een speciaal hiervoor geschikt apparaat. Gebruikelijk is dat schilders slechts (vlak) schuren tot korrel P150! Desalniettemin behandelen we de ondergrond ook handmatig met speciaal schuurvlies (ook uit automotive).

De ondergrond wordt via onze techniek gepolijst, met aandacht voor de kleinste bewegingen, rekening houdend met droogtijden per laag en nauwkeurig time-management. Dit zorgt voor een dermate hoge glansgraad van het oppervlak dat het met recht de kwalificatie 'Mirror-Finish' krijgt.

Let wel: de training is al diverse keren gegeven bij schilders. De minimaal behaalde glansgraad bedroeg maar liefst 88 GU. Normaliter behaalt een bedrijf maximaal 75 GU op een project.

Authentiek

Mirror-Finish

Handwerk

Machinaal

Vlak

Excentrisch roterend

Hard

Zacht

Tot P150

Vanaf P240

Voordelen

Werknemers profiteren van deze training: Zij worden bijgeschoold in deze nieuwe techniek en hiervoor bedoelde apparaten en kunnen na afloop van de training een stukje vakwerk afleveren wat je tegenwoordig nauwelijks ziet. Een voordeur met een glansgraad van 93 GU? Dat is werkelijk een kwaliteit die slechts een gering aantal schilders kunnen benaderen. Het is bovendien een toevoeging aan de persoonlijke skills van een schilder. Ook raken schilders beter geschoold in én voorbereid op verdere doorontwikkelingen van verven en de samenstelling hiervan.
Als klap op de vuurpijl wordt de training volledig vergoed voor werknemers indien zij aan de voorwaarden kunnen voldoen van Stichting Mijn Carriére.

Ook werkgevers profiteren van de training: Zij kunnen na afloop van de training een extra dienst aanbieden en hier goede sier mee maken naar opdrachtgevers. Maar bovenal verlengt het de levensduur en onderhoudsinterval van schilderwerk en dus (RGS)-projecten. Dit versterkt de RGS-propositie enorm.

Vraag de training aan!

Onze partners