Blaasjes in de verf

Wat doe je eraan?

Blaasjes in verf, ook wel blaarvorming genoemd, is het plaatselijk loslaten van verf door blaren in het schilderwerk. De blaren ontstaan vaak door vochtinsluiting in de ondergrond en het te snel opwarmen en drogen van de bovenste verflaag. De blaren, ook wel poriën genoemd, worden hierdoor gevuld met lucht en dit zet uit door de te snelle opwarming. Blaasvorming in schilderwerk komt vaak voor in (grof)porig hout zoals meranti.

Om blaasvorming in het schilderwerk te voorkomen is een watergedragen porievuller nodig om de poriën in grofporig hout te vullen. Het is daarnaast belangrijk de aangebrachte verflaag zo snel mogelijk na aanbrenging 'uit de zon' te halen en zonbelasting te voorkomen.

Heeft er inmiddels blaasvorming opgetreden en hebt u een oplossing nodig? 
U dient dan de oude en gehavende verflagen te verwijderen en de ondergrond uitvoerig te reinigen en schuren. Hierna dient u een nieuw verfsysteem aan te brengen. Voorkom problemen en laat dit door een erkend Betere Schilder doen.

KAN UW SCHILDERWERK
WEL EEN OPKNAPBEURT
GEBRUIKEN?

Schakel dan vandaag nog een erkend Betere Schilder in! 

Door ons jarenlange streven naar vakmanschap én door alle voordelen die u hebt met een erkend Betere Schilder, kunt u met een gerust hart uw sleutel overdragen aan een erkend Betere Schilder.