Kosten schilderen huis

Kan het schilderwerk van uw huis wel een opknapbeurt gebruiken? Dan bent u vast onderzoek doen naar de kosten voor het schilderen van uw huis. Het is een flinke onderneming: of het nu zelf doet of dat u een vakschilder inhuurt. Bij De Betere Schilder geven we u graag alle informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken en om eventueel directe de juiste vakschilder in te huren.

Kosten laten schilderen huis

Bent u geen ervaren schilder of heeft u simpelweg geen tijd om uw huis een goede schilderbeurt te geven? Dan is het laten schilderen van uw huis door een vakschilder een uitstekende optie. Kozijnen, dakkapel, (garage)deuren: een vakschilder kan het gehele plaatje voor u oppakken en helemaal opknappen in de stijl en kleur die u graag wil hebben.

Prijs huis laten schilderen

Het schilderen van uw huis is een flinke klus, ongeacht of het gaat om de buiten- of de binnenkant. Het is daarom logisch dat u deze klus laat doen door een professional, een vakschilder. Er zit een verschil in prijs tussen een buiten- en binnenschilder. Een buitenschilder vraagt over het algemeen een hoger uurtarief, omdat een buitenschilder vaak andere verf en materialen moet gebruiken om zijn werk goed te kunnen uitvoeren. De prijs hangt echter ook af van de regio waarin de schilder werkt en de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. U kunt echter uitgaan van een minimaal bedrag van 40 euro per uur, dat op kan lopen tot 70 euro per uur. 

Houd er rekening mee dat een bedrag van onder de 30 euro geen goed teken is, omdat de schilder in zo’n geval niet kan voldoen aan premies en afdrachten. Werkt de vakschilder met een prijs per m2? Dan kunt u vaak een totaalbedrag afspreken. De prijs is dan afhankelijk van het werk dat gedaan moet worden.

Vind een vakschilder

Kosten voor het zelf schilderen van uw huis

Bent u van plan zelf uw huis te gaan schilderen? Dan maakt u zich op voor een flinke klus, zeker als het om buitenschilderwerk gaat. U bespaart in zo’n geval in ieder geval op de arbeidskosten van de vakschilder, maar heeft natuurlijk nog wel de kosten die u maakt aan verf, materialen en andere bijkomende zaken.

De belangrijkste kostenpost is waarschijnlijk de verf. Voor buitenschilderwerk is het belangrijk om de juiste verf te gebruiken. Bespaar daar dan ook niet op. Een goede verf beschermt namelijk tegen externe factoren, zoals bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Regen en vrieskou kunnen een aanslag zijn op bijvoorbeeld houten deuren of kozijnen en de juiste verf voorkomt problemen.

Moet u schilderwerk uitvoeren op hoogte of in lastige plaatsen? Houd dan ook rekening met het juiste materiaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een steiger om te zorgen dat u de plaatsen goed kunt bereiken.

Wat schilder je in/aan huis?

Er zijn veel elementen aan een huis die regelmatig vakkundig schilderwerk vereisen. De hulp van een professionele schilder of een vakkundige schildersbedrijf kan erg nuttig zijn bij het aanpakken van dit schilderwerk. Bij De Betere Schilder willen we daar graag bij helpen. Daarom hebben wij voor het schilderen van de trap, deur of kozijn een aantal tips en een stappenplan opgezet om u te helpen.

Hulp bij schilderen van deuren

Wilt u uw deuren gaan schilderen? Dat kan natuurlijk prima zelf, maar er zijn wel een paar belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is een goede voorbereiding erg belangrijk en is het belangrijk om onderscheid te maken tussen buiten- en binnendeuren. De keuze voor materiaal en verf hangt hiervan af.

Hulp bij het schilderen van deuren

Hulp bij schilderen van kozijnen

Hebben uw kozijnen een nieuw likje verf nodig en gaat u zelf aan de slag met het schilderen van deze kozijnen? Ook hiervoor geven we graag tips en aanwijzingen! Bedenk bijvoorbeeld goed waar de kozijnen van gemaakt zijn voordat u aan de slag gaat met schilderen. 

Hulp bij schilderen van kozijnen

Hulp bij schilderen van trap(pen)

Wilt u de trap een nieuwe kleur geven of is de verflaag beschadigd of een het afbladderen? Het verven van een trap moet goed gebeuren, want deze moet uiteraard wel tegen een stootje kunnen. Op de juiste manier (laten) verven is daarom essentieel.

Hulp bij schilderen van trap(pen)

Problemen met schilderwerk in huis

Schilderwerk in en aan uw huis is onderhevig aan veel factoren: dagelijks gebruik, weersomstandigheden en veel meer. Het is vaak raadzaam om schilderwerk, of de reparatie hiervan, over te laten aan een professionele vakschilder. Er zijn een aantal problemen bij schilderwerk die vaak voorkomen. Bij De Betere Schilder willen we u graag goed adviseren over verschillende zaken en toelichten wat u het beste kunt doen in iedere situatie:

 

Vind uw vakschilder via De Betere Schilder

Heeft u de keuze gemaakt om uw huis te laten schilderen door een vakschilder? Dan bent u bij De Betere Schilder aan het juiste adres, want bij ons vindt u de juiste vakman voor uw schilderwerk. Schilders en schildersbedrijven die verbonden zijn aan De Betere Schilder bieden veel voordelen ten opzichte van niet-erkende schilders. U hebt de garantie van gecontroleerde, betrouwbare en gediplomeerde schilders, uitstekende service en garantie op het schilderwerk. Bij ons vindt u heel eenvoudig vakschilder bij u in de buurt en vraagt u direct vrijblijvend offertes aan. Zo maakt u een weloverwogen keuze voor een uitstekende schilder.

Vraag een offerte aan

Kosten voor het schilderen inzichtelijk?

Altijd een vakschilder bij u in de buurt

Voor het laten schilderen van uw huis wilt u graag weten welke kosten u kunt verwachten. Vraag nu eenvoudig een offerte aan en voorkom verrassingen.