Winterschilder Assen

Korting op het uurtarief bij de winterschilder!

Winterschilders. Het woord zegt het al: schilders werken ook in de winter. Buiten schilderen in de vorst en regen is uiteraard niet mogelijk, maar in veel gevallen kan een winterschilder wél aan het werk. En het loont om het binnen- én buitenschilderwerk in de winter in te plannen. In veel gevallen komt u namelijk in aanmerking voor winterkorting vanuit de schilder! Hoogstwaarschijnlijk ook bij u in Assen.

Ook in Assen een winterschilder

Bent u op zoek naar een bekwame schilder voor schilderwerk in of rond uw woning? Dan hoeft u niet te wachten tot zomermaanden. Met de ‘winterschilder’ kunt u ook tijdens de wintermaanden uw schilderklus laten uitvoeren. Winterschilders hoeven niet te wachten tot het weer gunstiger is voordat ze aan de slag gaan en een bijkomend voordeel is ook dat winterschilders vaak een gunstiger tarief hanteren. Zo kunt u tijdens de wintermaanden uw schilderwerk laten doen door een professionele schilder én bespaart u bovendien op de kosten.

Zoek een winterschilder in Assen

Schilderen in de winter

Lange tijd was het voor schilders niet mogelijk om buitenschilderwerk te doen in de winter. De weersomstandigheden, zoals vorst of regen, lieten dit vaak niet toe. Verf had tijd nodig om te drogen en door het weer was die tijd er in de wintermaanden simpelweg niet of nauwelijks. 

Tegenwoordig kan een schilder prima zijn werk doen in de winter. Dit is dankzij de doorlopende technische ontwikkeling van onder andere de gebruikte verf. De verf die nu gebruikt wordt is professionele 4-seizoensverf. Winterschilderwerk vergt wél de juiste voorbereiding. Doorwerken in minder gunstige weersomstandigheden (zoals kou, vorst en regen) omvat meer dan het neerzetten van een scherm en een paar kachels. Toch zijn veel verven tegenwoordig het gehele jaar te gebruiken.

Niet de datum of locatie van uw te schilderen woning is leidend voor het kunnen uitvoeren van schilderwerk. Dit is voornamelijk afhankelijk van zaken als luchtvochtigheid, temperatuur en de weersomstandigheden tijdens die winter. Door vochtige lucht kan er condensvorming ontstaan en dan is schilderen met een mooi eindresultaat onmogelijk. Wanneer het te schilderen oppervlak is gedroogd (door de zon en/of wind), kan met alkydharsverf rustig geschilderd worden. Dit kan zelfs bij winterse temperaturen tot 0°C of mogelijk zelfs kort daaronder.

Winterschilder periode

De periode waarin een winterschilder te werk gaat, is van november tot en met maart. Dit zijn normaal gesproken natuurlijk de maanden waarin de weersomstandigheden voor schilderwerk het lastigst zijn. Deze winterschilder-periode brengt voordelen met zich mee voor de consument. Op deze pagina zetten we de belangrijkste informatie over en voordelen van een winterschilder op een rij.

Wat is een winterschilder?

De winterschilder is van oudsher een huisschilder die in de wintermaanden binnenschilderwerk uitvoert met korting. Het gebruikelijke buitenschilderseizoen loopt van maart tot november en vanwege de kou, vorst en regen was het niet mogelijk om in die andere maanden buitenschilderwerk te verrichten. Dat zorgde ervoor dat het ‘schilderseizoen’ in die maanden viel en in de wintermaanden schilders vooral binnenschilderwerk deden en dus veel minder klussen hadden. Om de werkvoorraad van schilders te vullen werkt de schilder daarom met een winterschilder uurtarief.

De ontwikkelingen hebben er echter voor gezorgd dat schilders tegenwoordig ook in deze wintermaanden steeds meer buitenschilderwerk kunnen oppakken. Desondanks hebben schilders het in de winter vaak rustiger dan in de zomer. Een ‘winterschilder’ is daarom geen andere vakman, maar een schilder die in de winter zijn werkvoorraad probeert te vullen.

Huisschilders gingen daarom met name binnenschilderwerk in de winter met korting op het uurtarief uitvoeren. Dit om de werkvoorraad van schilders ook in de winter te vullen met schilderklussen.

Wat zijn de kosten van een winterschilder in Assen?

De kosten voor het schilderwerk in de winter vallen vaak lager uit bij een winterschilder. Schilders hebben het in de winter vaak een stuk minder druk dan in de zomer. Om toch genoeg werk aan te trekken hebben winterschilders een aantrekkelijker uurtarief dan in de zomer. Het uurtarief van winterschilders ligt vaak tussen 10% en 20% lager dan in de zomer. De prijzen van een winterschilder maken het aantrekkelijk om de schilderklus die er toch al ligt in de winter te laten doen. Het uurtarief voor binnenschilderwerk is hierbij voordeliger dan bij buitenschilderwerk. 

Wat kost een winterschilder in Assen dan concreet? Dat ligt uiteraard nog altijd aan het (uur)tarief dat de betreffende winterschilder hanteert. Dit tarief ligt bovendien ook nog aan de klus (binnen of buiten en of de klus arbeidsintensief is). Een erkend Betere Schilder rekent tussen de €40,- en €60,- excl. btw. Kortom: 

  • Tarief blijft afhankelijk van de betreffende schilder
  • Een erkend Betere Schilder rekent tussen de €40,- en €60,- excl. btw
  • Vaak kortingen van 10% tot 20% van de winterschilder
  • In de maanden november tot (en met) maart
  • De korting geldt voornamelijk op binnenschilderwerk

Winterschilder BTW-tarief

Ook in de winter mogelijk 9% btw

Ook in de winter betaalt u het lage btw-tarief van 9% indien de te schilderen woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar. Hieronder vallen ook het voorbereiden van het schilderwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen van de winterschilder. Het maakt niet uit of dit schilderwerk aan de buiten- of binnenkant van uw huis is. Dit voordelige btw-tarief geldt sinds 2009 en geldt alleen bij de inhuur van een (liefst vakbekwame en ervaren) schildersbedrijf. Als u zelf besluit te gaan schilderen in huis kunt u geen gebruikmaken van het verlaagde btw-tarief op materialen en verf.

Waarom een winterschilder?

Als u een schilderklus heeft liggen, zowel binnen of buiten uw huis, hoeft u niet langer te wachten tot de lente om deze klus te op laten pakken. Een winterschilder gaat direct voor u aan de slag en zorgt ervoor dat de klus vóór het hoogseizoen is afgerond. Zo is uw huis in Assen helemaal klaar voor de zomer, voordat deze begint. Het grootste voordeel van een winterschilder is natuurlijk dat de tarieven vaak een stuk lager liggen, maar daar komt bij dat de wachttijden ook zeer kort zijn en soms zelfs helemaal niet bestaan. Een winterschilder kan dus vaak direct aan de slag.

Winterschilder subsidie

Net zoals het verlaagde btw-tarief was er ook een subsidieregeling waar winterschilders van konden profiteren. Voor winterschilderwerk konden schilders namelijk bij de overheid een subsidie aanvragen die opliep tot 30 euro per dag. De overheid had aan deze regeling wel enkele voorwaarden gesteld. Zo moest de klus die de schilder aanging minimaal drie dagen duren en moest deze gerelateerd zijn aan het onderhoud van de woning waar aan gewerkt wordt. Ondanks deze voorwaarden was de subsidie regeling, in combinatie met het lage btw-tarief, een fraaie aansporing voor schilders om zich als winterschilder te manifesteren. Helaas is deze subsidieregeling niet meer actief.

Winterschilder voor buiten

Zoals gezegd was het uitblijven van buitenschilderwerk in de winter de voornaamste reden dat schilders in de winter het een stuk rustiger hadden. Schilderen aan de buitenkant was tijdens de winter eigenlijk geen optie. Tegenwoordig is dit anders en zijn er meerdere opties om dit op een goede manier te kunnen doen.

Door het gebruik van de 4-seizoensverven kan een winterschilder ook buitenschilderwerk aannemen. Omdat de verf sneller droogt en goed tegen lage temperaturen en vochtig weer kan, is de impact van het weer minder groot. Zelfs als er extremere weersomstandigheden de kop op steken, kan de winterschilder het buitenschilderwerk op de juiste manier afdekken om dit beschermen. Eventuele regen of vrieskou wordt zo opgevangen en het werk kan worden doorgezet als dit weer is gepasseerd.

Schilderwerk binnen

Voor schilderwerk binnen was het schilderen in de winter uiteraard al nooit een probleem. De weersomstandigheden zijn in dit geval niet van belang en een schilder kan probleemloos aan de slag in de maanden november tot en met maart. Toch zijn er een aantal zaken waar u wel rekening mee moet houden. 

Allereerst gelden de voordelige tarieven van winterschilders natuurlijk ook voor binnenschilderwerk. Wat dat betreft is schilderwerk in de winter laten oppakken een voordeligere optie. Houd er echter rekening mee dat de woning goed geventileerd kan worden, iets dat in de winter natuurlijk minder prettig is dan in de zomer. Hoewel schilders tegenwoordig verplicht zijn om watergedragen verf te gebruiken bij schilderwerk binnenshuis wordt toch aangeraden om het huis regelmatig te ventileren. Niet vanwege de geur van de verf, want deze verf op waterbasis is nagenoeg geurloos, maar wel omdat het prettiger en gezonder is.

Winterschilders in uw regio

Zoek direct naar een winterschilder in Assen!

Een vakman is essentieel voor een goed verloop van uw schilderklus. Door een erkende Betere Schilder te kiezen weet u zeker dat u zaken doet met een gecontroleerd en betrouwbaar schildersbedrijf. Zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen die gerelateerd zijn aan kwaliteit, diploma’s, ervaring, veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien kunt u rekenen op een schriftelijke offerte, minimaal drie jaar garantie op buitenschilderwerk en minimaal vier jaar op schilderwerk dat binnen is gedaan. 

De voordelen van De Betere Schilder:

  • Professionele schilders, getoetst en gediplomeerd
  • Overal in Nederland, dus ook bij u in Assen
  • Uitstekende garantie en geschillenregeling
Ik zoek een winterschilder in Assen

Winterschilder tip:

Korting van 10% vaak mogelijk!

Veel schildersbedrijven bieden u een interessante winterkorting als u schilderwerk uit laat voeren in de wintermaanden. Denk daarbij ook aan behangen en wandafwerking. Elke schilder bepaalt zelf de korting, dus ga hierover vooral in gesprek. Deze korting wordt berekend op het uurtarief of de totaalprijs van het schilderwerk. De winterschilder voert deze korting meestal door in de wintermaanden november tot en met maart.

snowflakes-1236245_1920.jpg

Zoek direct
naar een winterschilder!

Zorg dat u er op tijd bij bent..

Via deze knop kunt u in één keer meerdere offertes opvragen bij erkende winterschilders uit uw regio.