Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Winterschilder

Haal een winterschilder in huis voor uw schilderwerk

Het laten schilderen van uw woning kan tegenwoordig prima bij winterse temperaturen plaatsvinden. Vroeger leverde het buitenschilderwerk van de woning in de winter problemen op, maar met de komst en ontwikkeling van veel nieuwe professionele verven is dit geen probleem meer, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.Winterschilder voor de wintermaanden

Als het schilderwerk aan uw woning bijgewerkt moet worden, kiest de schilder er vaak voor de woning zogeheten ‘winterklaar’ te maken. Hierdoor wordt uw woning beschermd tegen het winterweer en kan er in het voorjaar verder worden gegaan met het buitenschilderwerk van uw woning. Uw woning ziet er dan toch heel strak en fris uit! Maar zoals gezegd, tegenwoordig kan er ook in de winter prima buiten geschilderd worden.

 

De winterschilderpremie verschilt per schildersbedrijf. Veel schilders geven al gauw 10% winterkorting bij binnenschilderwerk. Buitenschilderwerk wordt vanwege de kou natuurlijk het liefst doorgeschoven naar de zomer of het voorjaar. Zo kan de schilder in de winter lekker binnen werken en in de zomer het schilderwerk aan de buitenkant van de woning bijwerken.

Waarom een winterschilder?

Het binnenschilderwerk van de woning wordt het liefst uitgevoerd op regenachtige dagen en het buitenschilderwerk tijdens de overige dagen. Alles hangt af van de luchtvochtigheid die betreffende dag. In de winterse perioden is vaak sprake van dauw, regen of mist. Daarom zijn deze dagen niet of minder geschikt om buitenschilderwerk uit te voeren. Op zulke dagen plant een schildersbedrijf dan ook het liefst binnenschilderwerk in. Omdat er altijd meer buitenschilderwerk gedaan moet worden dan binnenschilderwerk geven schilders vaak korting op het binnenschilderwerk. Dit is dus ook meteen de belangrijkste reden om de ‘winterschilder’ in te schakelen, de kwaliteit blijft uiteraard hetzelfde.

De voordelen bij het inschakelen van een winterschilder:

  • De winterschilder geeft bijna altijd korting op werk in de winter
  • De winterschilder is vaak vrij flexibel in de planning in tegenstelling tot de zomer
  • Uw woning gaat fris en kleurrijk de winter door

 

Schilderen in de winter kan dus?

Winterschilders voeren tijdens de wintermaanden het liefst binnenschilderwerk uit omdat zij daarbij niet afhankelijk zijn van het weer. Buitenschilderwerk is een stuk lastiger omdat bij te lage temperaturen het chemische proces in de verf niet goed werkt. De verf droogt langzaam, waardoor deze niet goed uithardt. Ook bestaat er altijd de kans op regen of andere neerslag. Hierdoor wordt het schilderwerk aangetast, en dan vooral indien de verf nog niet volledig is uitgehard.


Een winterschilder werkt dus vaak binnen. Toch zijn er ook bedrijven die gebruikmaken van hulpmiddelen waardoor men ook in de winter buiten kan werken. Door het afschermen van de werkplek kan er bijvoorbeeld toch veel werk gedaan worden.

Dankzij het gebruik van bijvoorbeeld doorwerkschermen en de juiste professionele verven kan een professioneel schildersbedrijf dus toch in de winter buitenschilderwerk uitvoeren. Dit kan echter niet wanneer het vriest. Van belang is de relatieve luchtvochtigheid. Het schildersbedrijf checkt altijd eerst de luchtvochtigheid. Afhankelijk van de gebruikte materialen kan de schilder het buitenschilderwerk uitvoeren. Dit ligt met name aan het feit dat de verven van tegenwoordig zeer snel drogen. 

Schakel dus altijd een professioneel schildersbedrijf in!

Begin niet zelf aan het schilderwerk als u hier niet de nodige kennis van hebt. Helaas is slecht schilderwerk pas na verloop van tijd zichtbaar. Ook kan het gevolg zijn dat u houtrot misloopt. Slecht uitgevoerd schilderwerk kan ertoe leiden dat het gehele buitenschilderwerk opnieuw moet worden uitgevoerd, met extra kosten als gevolg. Een erkend Betere Schilder weet als geen ander de huidige situatie van het schilderwerk aan uw woning in te schatten. Een erkend Betere Schilder voldoet aan diverse kwaliteitseisen, levert uitstekende garantie en is altijd in de buurt.

Schakel dus vandaag nog een erkend Betere Schilder in!

Offerte aanvragen

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen