Menu
Inschrijven als schilder
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Inschrijven als schilder

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder onthult nieuw logo en toekomstplannen

Schilder

BERGSCHENHOEK - Gelijktijdig met het 15-jarig jubileum lanceerde Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder gisteren het frisse, nieuwe logo van de organisatie. Daarnaast werden vele plannen voor de toekomst gepresenteerd, waaronder diverse nieuwe samenwerkingen.

Verandering en de VAR

Tijdens een officiële persconferentie bij de KNVB Campus, stond de '1e helft' van de avond in het teken van verandering, innovatie en de Video Assistent Referee (VAR).

FIFA Scheidsrechter Danny Makkelie bewees met diverse (komische) videos het nut en de noodzaak van verandering in het voetbal.

Bekijk hieronder een korte impressie van de avond. De tekst gaat verder onder de video.

 

 

Klanttevredenheid Award 2019

Als rustmoment in de avond werden de Klanttevredenheid Awards uitgereikt aan de drie beste schilders van de regio's Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland. Deze ranglijst wordt opgemaakt door Klantenvertellen BV, dat leden van De Betere Schilder de mogelijkheid geeft klantreviews te plaatsen. De volledige ranglijst:

 

Regio Noord-Nederland

 1. Onstenk Schildersbedrijf, Zwolle
 2. Flevo Painting, Almere
 3. Schildersbedrijf Luttje, Wagenborgen

 

Regio Midden-Nederland

 1. Schildersbedrijf Vincent Jansen, Rozendaal
 2. Schildersbedrijf Rolf van Kluijve, Hilversum
 3. Van Hussel Schilderwerken, Nijkerk

 

Regio Zuid-Nederland

 1. Schilder- en Restauratiewerken Koen Dijkstra, Eindhoven
 2. Boumans Schilderspecialist, Haelen
 3. Kremers Schilderwerken, Heeze

 

De Betere Schilder 2.0

Toch stond de avond vooral in het teken van de veranderingen bij De Betere Schilder. Zo werden samenwerkingen met Renewi (voor het laten ophalen van verfaval), Flextra (voor inhuren vakmensen) en het Verf Advies Centrum (VAC) aangekondigd. Laatstgenoemde partij is geen onbekende in de schilderswereld en moet regelmatig haar kennis delen in de rechtbank. Het VAC gaat onafhankelijke inspecties uitvoeren bij klachten van opdrachtgevers.

De Betere Schilder streeft met de toekomstplannen naar 3 doelen:

 1. Sector versterken

Dit tracht De Betere Schilder onder meer te bereiken door te strijden tegen oneerlijke concurrentie, het stimuleren van technisch onderwijs en de instroom van jonge vakschilders. De oprichting van een werkgeversvereniging moet hieraan bijdragen, zie de volgende alinea.

 1. Schilders informeren en ondersteunen

Door veranderende wetgeving helder uit te leggen en nauwer samen te werken met partners als Savantis en het Verf Advies Centrum wil De Betere Schilder iedereen in het schildersvak informeren en ondersteunen.

 1. Keurmerk verbeteren

Het keurmerk wordt strenger, uitgebreider en sterker: werkinspecties, royementen en audits moeten het keurmerk strenger maken. Korting op verfafval, een eigen RI&E, een nieuwe website en onafhankelijke inspecties maken het uitgebreider. Tot slot wordt het keurmerk versterkt door een officiële geschillenregeling, een nakomingsregeling en de koppeling met de N.O.V.S.

 

Werkgeversvereniging N.O.V.S.

De sector versterken én opkomen voor de belangen van schilderend Nederland kan makkelijker middels een vereniging. Speerpunten van deze vereniging zijn het aanpakken van het pensioenvraagstuk en het optuigen van een welkome en prettige collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor zowel werkgever als werknemer.

 

Nieuwe huisstijl en uitstraling

Naast alle mooie plannen werd er nog meer onthuld. Met de slogan TROTS OP ONS VAK hoopt De Betere Schilder het schildersvak waardering te geven voor het mooie vakmanschap. Ook geeft De Betere Schilder hiermee aan trots te zijn op al die hardwerkende schilders in Nederland. Hier hoorde ook een nieuw logo bij, als 'kroon op het werk' van de vakmensen:

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder heeft talloze voordelen!

 • IJzerksterk keurmerk
 • Offerte-aanvragen
 • Incassohulp
 • Gratis klantreviews
 • Landelijke uitstraling
 • Handige documenten
 • Altijd op de hoogte
 • Materiaal op maat
 • Juridische hulp
Bekijk alle voordelen!