Huis schilder inhuren

Geplaatst op 2 juni door Justin Terlouw.

Je huis is vaak een appeltje voor de dorst. Het is een visitekaartje en heeft veel waarde. Om deze waarde te behouden is het regelmatig schilderen of verven van je huis door een huis schilder. Het liefst natuurlijk door een erkende huis schilder.

Wat kost een schilder per uur?

Wat zijn de kosten van het laten schilderen van je huis? En wat kost een schilder per uur, kortom wat is het uurtarief van een schilder? Wij leggen het uit in dit artikel.

Waarom een huis schilder inhuren?

Uw huis laten schilderen is een belangrijke investering voor uw eigendom. De woning behoudt zijn waarde en biedt een betere en langere bescherming dan voorheen. Een erkende huis schilder is opgeleid en weet professioneel om te gaan met diverse ondergronden, houtrot en andere uitdagingen. Wij adviseren altijd een erkend schildersbedrijf in te schakelen, u bent dan verzekerd van een gedegen vakman, uitstekende service en jarenlange garantie.

Wat is het uurtarief van een huisschilder?

Voor een erkende huis schilder mag u gerust uitgaan van een minimaal bedrag van €40,- per uur. Afhankelijk van de regio, het schildersbedrijf en de werkzaamheden vragen sommige huis schilders zelfs een uurtarief tot €70,-. Bij een uurtarief onder de €30,- is het aannemelijk te veronderstellen dat de schilder niet volledig aan zijn premies en afdrachten kan voldoen.

Het kan hierbij voorkomen dat het uurtarief van de huis schilder voor binnenschilderwerk lager is dan dat voor buitenschilderwerk.

Schakel een erkend schilder in voor uw klus!

Kosten voor schilderen van een huis

De prijs voor het laten schilderen van een huis is afhankelijk van extreem veel factoren. Denk aan ligging, staat van onderhoud, bereikbaarheid, werkzaamheden en de grootte van de woning. Kiest u voor traditioneel schilderwerk of spuitwerk? En kiest u een erkende huis schilder of een niet-erkend schildersbedrijf? En wilt u, naast de kozijnen en deuren, ook de trap verven bijvoorbeeld? Kortom, hier is eigenlijk geen zinnig woord over te schrijven. Vandaar dat wij hier dan ook geen uitspraken over doen.

Wij adviseren u de huis schilder op locatie te ontvangen. Deze kan dan zelf bepalen in hoeverre eerdergenoemde zaken invloed hebben op de totaalprijs voor het schilderen van uw huis.

TIP: Wij adviseren u te ontvangen offertes goed te laten verduidelijken door de huis schilder. U wilt immers geen appels met peren vergelijken.

Schakel een erkend schilder in
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht