Huisschilder

Vind vakkundige en professionele huisschilders bij u in de buurt!

Is uw huis aan een schilderbeurt toe? Is de laatste keer dat uw huis geschilderd is alweer jaren geleden of bent u de kleur van uw kozijnen en deuren eigenlijk alweer zat? Dan is het hoogtijd om uw huis een flinke opknapbeurt te geven. Een schilderbeurt geeft uw huis een compleet nieuwe uitstraling én beschermt uw kozijnen, deuren, trap en meer van slijtage en schade van onder andere de weersomstandigheden. Bij De Betere Schilder kunt u eenvoudig en snel offertes opvragen van diverse huisschilders bij u in de buurt. U ontvangt van ons alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen en juiste keuze te maken voor de huisschilder die bij u past.

Waarom uw huis (laten) schilderen?

Uw huis is over het algemeen een van uw waardevolste bezittingen. Goed onderhoud is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat de waarde van de woning op niveau blijft. Bovendien ziet een goed onderhouden huis er mooier uit en bezorgt dit u over het algemeen groter woonplezier. Het schilderen van diverse elementen van uw huis is een groot onderdeel van goed onderhoud van uw huis. Niet alleen zorgt goed schilderwerk ervoor dat uw kozijnen en deuren aan de buitenkant beschermd zijn tegen diverse weersomstandigheden, maar het zorgt er ook voor dat houtrot en andere narigheden geen vat krijgen. Daarnaast is het schilderen van objecten die u dagelijks gebruikt, zoals bijvoorbeeld de trap, ook effectief tegen verergerde slijtage. Een vakkundige huisschilder kan deze klus voor u oppakken. Dankzij het vakwerk van deze huisschilder kunnen uw kozijnen, deuren en trap nog jaren vooruit!

We zetten de belangrijkste elementen die u regelmatig moet schilderen in en rond het huis even op een rij.

Deuren schilderen

Deuren zijn een groot onderdeel van de uitstraling van een huis. Een mooie kleur en goed afgewerkt deur is daarom een ‘must’. Een huisschilder weet precies wat ervoor nodig is om deuren, zowel binnen als buiten, te schilderen. Bovendien kunt u met hem of haar afstemmen welke kleur het beste past bij uw interieur. Bent u handig met een kwast en wilt u zelf aan de slag met het verven van uw deuren? Of wilt u meer informatie over welke mogelijkheden u heeft bij het schilderen van deuren? Klik dan op onderstaande link.

Deuren schilderen

Kozijnen schilderen

Het schilderen van kozijnen heeft eenzelfde functie als het schilderen van deuren. Een goede schilderbeurt beschermt uw kozijnen van weersomstandigheden en eventuele schade, maar het geeft bovendien uw huis een frisse uitstraling. Goed schilderwerk gaat jaren mee, indien het goed wordt schoongemaakt, maar eens in de zoveel jaar moet dit opnieuw worden aangepakt. Een vakkundige huisschilder kan deze klus uitstekend voor u oppakken en zorgt ervoor dat uw kozijnen weer jaren meegaan. Meer weten over het schilderen van kozijnen? Klik dan op onderstaande link.

Kozijnen schilderen

Trappen schilderen

Objecten in het huis die we dagelijks gebruiken, slijten ook het snelst. De trap is daar een goed voorbeeld van. Bij trappen die je na verloop van tijd slijtageplekken komen, bladdert de verflaag af of is deze op een andere manier beschadigd. Het is belangrijk dat het schilderen van een trap goed gebeurt om de trap te beschermen tegen deze elementen. Vanwege de verschillende elementen van een trap, is een vakkundige oog en hand hierin essentieel. Een huisschilder kan deze klus voor u oppakken en zorgt ervoor dat de trap weer jaren meekan.

Trappen schilderen

Wat kost een huisschilder?

Aan goed schilderwerk hangt uiteraard een prijskaartje. Als u zelf aan de slag gaat, worden deze kosten uitgedrukt in materiaalkosten en het spenderen van uw eigen tijd aan deze klus. Veel mensen kiezen er echter voor om deze klus uit te besteden aan een vakkundige huisschilder. Zij kunnen het gehele plaatje voor u in kaart brengen en dit direct voor u oppakken, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Maar wat kost een huisschilder nu precies? De kosten van een huisschilder hangen uiteraard af van de omvang van de klus. Heeft u een klein appartement met weinig kozijnen en deuren? Dan zal de prijs een stuk lager zijn dan wanneer u een groot, vrijstaand huis heeft met veel elementen die geschilderd moeten worden. Bovendien hangt de prijs af van het seizoen waarin geschilderd wordt én of het alleen binnenschilderwerk is of ook buitenschilderwerk. Een buitenschilder moet namelijk vaak andere verf en materialen gebruiken om zijn werk goed te kunnen doen. Als laatste hangt ook de regio van de huisschilder af van welke prijs je betaalt.

Over het algemeen betaalt u een huisschilder per uur. Uiteraard is het bij veel huisschilders mogelijk om vooraf een totaalprijs af te spreken als bekend is welke zaken er allemaal geschilderd moeten worden en als de huisschilder heeft geïnventariseerd hoeveel werk het schilderwerk en voorwerk gaat kosten. Als u echter uitgaat van een uurprijs van een huisschilder, moet u uitgaan van een bedrag tussen de 40 euro en 70 euro per uur. Houd er rekening mee dat een bedrag onder de 30 euro per uur geen goed teken is. Een schilder moet namelijk nog premies en afdrachten aftrekken van het bedrag, waardoor hij of zij in zo’n geval geen fatsoenlijk uurloon over zou houden. 

Mocht een huisschilder met een tarief per m2 werken? Dan kunt u, zoals hierboven al gezegd, een totaalbedrag afspreken van de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Het bedrag dat de huisschilder in dat geval rekent, hangt af van de hoeveelheid werk.

Zelf aan de slag als huisschilder

Heeft u tijd om lekker te gaan schilderen en is dit een klus die u graag zelf op wil pakken? Dan kunt u natuurlijk zelf aan de slag gaan als huisschilder. Het is over het algemeen een flinke klus, maar met de juiste voorbereiding, goede planning en een goede arbeidsethos komt u vaak al een heel eind! 

Hoewel u in dit geval natuurlijk bespaart op de arbeidskosten van een schilder, zijn er nog veel bijkomende kosten die u wel moet dragen. De kosten van verf, verfmaterialen en andere bijkomende zaken (denk bijvoorbeeld aan een mogelijke steiger of afdekmateriaal) moeten alsnog betaald worden. Met name voor buitenschilderwerk kunnen deze kosten alsnog oplopen. Vanwege de weersomstandigheden moet buitenschilderwerk op een goede manier gedaan worden. Bespaar daarom ook niet op de verf en materialen voor dit werk, want dit schilderwerk beschermt uw deuren en kozijnen van regen, vrieskou en andere omstandigheden.

Vind een huisschilder in de buurt

Door heel Nederland zitten er vakkundige huisschilders die uw huis graag voor u opknappen. Bij De Betere Schilder hebben wij een groot netwerk van vakschilders die door ons getoetst zijn op veel verschillende vlakken. Zo weet u zeker dat u bij ons een vakschilder krijgt aanbevolen die gediplomeerd en betrouwbaar is, krijgt u uitstekende service en garantie en kunt u met een gerust hart uw sleutel achterlaten voor deze huisschilder. Bovendien zijn er huisschilders door heel Nederland aangesloten bij De Betere Schilder. Huisschilders van Amsterdam tot Maastricht en van Rotterdam en Den Haag tot Eindhoven en Breda. U vindt de huisschilder in onze database, vraagt vrijblijvend en eenvoudig een offerte op en maakt een weloverwogen keuze voor een uitstekende schilder.

Zoek een huisschilder

FAQ

Waarom een erkend schildersbedrijf inschakelen?

Een erkend schildersbedrijf geeft u de garantie dat u een vakman in huis haalt. Een erkend schilder biedt u meerdere voordelen:

  • Getoetst en gedimplomeerd
  • Levert duurzaam schilderwerk
  • Gebruikt openbare reviews
  • Geeft jarenlange garantie
  • Biedt een uitstekende service
  • Staat onder regelmatig toezicht

Wat moet er in een goede offerte voor schilderwerk staan?

Een goede offerte voorkomt misverstanden. Er staat altijd omschreven welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Mocht tijdens de inspectie blijken dat er houtrot is, wordt dit apart vermeld, omdat dit vaak onvoorziene kosten met zich meebrengt. Een offerte dient altijd te worden voorzien van de consumentenvoorwaarden. Hierin staat duidelijk vermeld welke garantievoorwaarden er voor uw schilderwerk gelden.

Wat zijn de voordelen van een meerjarig onderhoudsplan?

Dankzij een meerjarig schilderplan heeft u altijd inzicht in de onderhoudskosten op de korte en lange termijn. Ook voorkomt u onnodig hoge kosten door achterstallig onderhoud. U kunt de kosten spreiden, terwijl uw woning altijd in perfecte conditie is.

Hoe beoordeel ik de kwaliteit van goed schilderwerk?

De beoordeling van schilderwerk kan eigenlijk pas als de klus geklaard is. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond goed behandeld (gereinigd en geschuurd), of in geval van slechte kwaliteit, helemaal verwijderd wordt. De kwaliteit van de ondergrond bepaalt voor een groot gedeelte de duurzaamheid van het schilderwerk. Natuurlijk moet er altijd gewerkt worden zoals in de offerte staat omschreven. Let vooral op onderhoudsgevoelige plekken, zoals onderkanten, overgangen tussen liggende en staande delen, houtverbindingen, omtrekspeling van ramen en deuren (2 à 3 mm) en de glasafdichting. Bekijk ook onze speciale pagina over dit onderwerp.

Waarom zijn de prijzen van ontvangen offertes zo verschillend?

Als u meerdere offertes heeft voor het uit te voeren schilderwerk is het heel belangrijk om goed te vergelijken. Zorg ervoor dat bij iedere offerte duidelijk omschreven staat welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Het nalaten van bepaalde werkzaamheden (zoals het aanbrengen van een extra verflaag) bespaart misschien kosten, maar geeft niet altijd het beste resultaat. Goedkoop is vaak duurkoop als het gaat om duurzaam schilderwerk.

Hoelang is de garantie op schilderwerk?

Een erkend Betere Schilder geeft u over het algemeen drie jaar garantie op buitenschilderwerk en vier jaar garantie op binnenschilderwerk. Let op: De garantiebepalingen zijn sterk afhankelijk van de geleverde schildersbeurt en datgene dat hiervoor is afgesproken. Raadpleeg uw schilder en de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Is een erkend Betere Schilder duurder dan een niet-erkend bedrijf?

Soms lijkt een schilder goedkoper dan collega’s, maar dan bestaat er een grote kans dat het schilderwerk minder duurzaam aangebracht wordt. Uiteindelijk blijkt kwalitatief schilderwerk vaak toch goedkoper. Bovendien heeft u uitgebreide garantie en rechten bij een verschil van mening. Met De Betere Schilder kiest u voor zekerheid.

Hoe objectief zijn de klantreviews van schilders?

De klantreviews die aangesloten schildersbedrijven hebben worden beheerd en gemonitord door een onafhankelijke derde partij, namelijk KlantenVertellen. Reviews worden gecheckt op diverse criteria en worden verwijderd indien deze niet legitiem zijn. De Betere Schilder heeft geen invloed op de reviews.

Offerte aanvragen voor een huisschilder?

Altijd een Betere Schilder bij u in de buurt

Vraag gemakkelijk een offerte aan voor een huisschilder bij u in de buurt.