Kozijnen laten schilderen

Vind een vakschilder voor iedere schilderklus!

Zijn de deur- of raamkozijnen van uw huis of appartement toe aan nieuwe lik verf? Dan kunt u deze kozijnen laten schilderen door een vakschilder. Het inhuren van een schilder of schildersbedrijf voor deze klus heeft veel voordelen ten opzichte van zelf de kwast oppakken, zeker als je geen ervaren schilder bent. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij het laten schilderen van je kozijnen en hoe je via De Betere Schilder de juiste vakschilder vindt!

  • Alleen getoetste en gediplomeerde schilders
  • Uitstekende garantie en geschillenregeling
  • Altijd een schilder bij u in de buurt!

Wanneer moet u uw kozijnen laten schilderen?

Goed schilderwerk aan kozijnen is belangrijk. Niet alleen ziet het er netjes uit en geeft het een huis een bepaalde look & feel, maar het heeft ook een beschermende factor, voornamelijk bij houten kozijnen. Daarom is het belangrijk om schilderwerk van kozijnen goed bij te houden. Dat kunt u in eerste instantie doen door kozijnen schoon te maken en het huis goed te ventileren (als het gaat om de binnenkant). Er zijn echter ook factoren die buiten uw controle liggen als het gaat om schilderwerk aan de buitenkant, zoals weersomstandigheden en andere omgevingsinvloeden. 
Normaal gesproken gaat goed schilderwerk van kozijnen aan de buitenkant drie tot vijf jaar mee en aan de binnenkant vijf tot zeven jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van het materiaal van de kozijnen en veel andere factoren, maar dat is het gemiddelde. Het is echter belangrijk om de staat van het schilderwerk goed in de gaten te houden. Ontstaan er scheurtjes in de verf of begint de verf te bladderen? Dan is het tijd om kozijnen opnieuw te laten schilderen.

Wat kost het om kozijnen te laten schilderen?

De kosten van kozijnen laten schilderen is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Om hoeveel kozijnen gaat het (hoe groot is de schilderklus)? Gaat het om zowel binnen- als buiten schilderwerk? Moet er speciale verf of ander materiaal worden gebruikt? Dit zijn factoren die allemaal moeten worden meegenomen in de prijsberekening van kozijnen laten schilderen door een vakschilder.
Gemiddeld genomen rekent een vakschilder tussen de €40 en €80 voor kozijnen binnen en €50 tot €120 voor kozijnen buiten. De meerprijs voor de buitenkant van kozijnen heeft te maken met de speciale verf die moet worden gebruikt om de kozijnen te beschermen tegen de weersomstandigheden en eventuele maatregelen die moeten worden getroffen om buitenschilderwerk goed te kunnen uitvoeren. Ook is de staat van de kozijnen en de hoeveelheid voorwerk die een schilder moet uitvoeren van invloed op de prijs.

Soorten kozijnen laten schilderen

Kozijnen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Met name het materiaal waar het kozijn van is gemaakt, heeft invloed op hoe vaak je kozijnen moet laten schilderen en hoe een schilder te werk gaat bij deze schilderklus. We zetten de belangrijkste materialen van kozijnen op een rij.

Houten kozijnen laten schilderen,

De kozijnen die het meeste onderhoud vergen, zijn over het algemeen gemaakt van hout. Deze kozijnen vergen simpelweg meer onderhoud dan kozijnen van bijvoorbeeld kunststof. Als u houten kozijnen heeft, is het sowieso aan te raden deze minimaal vier keer per jaar goed te reinigen. Wordt het onderhoud namelijk achterstallig, dan kan er houtrot ontstaan en moet u mogelijk de gehele kozijnen vervangen.
Houten kozijnen laten schilderen heeft dus een belangrijke beschermende factor voor kozijnen. Goed schilderwerk beschermt namelijk tegen alle soorten weersomstandigheden en zorgt ervoor dat uw kozijnen langer meegaan en mooi blijven. Het voordeel van houten kozijnen is, naast de authentieke uitstraling, dat u ze iedere kleur kunt geven die u wilt. Een vakschilder weet precies hoe hij de houten kozijnen moet behandelen en verven om het optimale eruit te krijgen.

Kunststof of aluminium kozijnen

Kunststof en aluminium kozijnen zijn een stuk onderhoudsvriendelijker en gaan daardoor ook langer mee. Omdat deze materialen goed tegen weersomstandigheden en invloeden van buitenaf kunnen, hebben ze eigenlijk nooit een schilderbeurt nodig ter bescherming. Mede ook omdat deze kozijnen worden geleverd in de kleur die u graag wilt. Het schilderen van kunststof of aluminium kozijnen is puur voor de look & feel van uw huis. Bent u de huidige kleur van uw kozijnen een beetje zat en is het tijd voor iets nieuws? Dan kan een vakschilder deze klus uitstekend voor u oppakken. Bij het schilderen van dit materiaal is het belangrijk om de juiste primer te gebruiken, zodat de verf goed hecht en het schilderwerk langer meegaat.

Vakschilder om uw kozijn te laten schilderen

Hebt u besloten om uw kozijnen te laten schilderen? Dan gaat u op zoek naar een betrouwbare en professionele vakschilder die voor een eerlijke prijs deze klus op de juiste wijze voor u kan klaren. Een schilder die u met een gerust hart de sleutel kunt overdragen. Deze schilder vindt u via De Betere Schilder. Bij ons vindt u vakkundige en getoetste schilder in uw eigen regio en heeft u de zekerheid dat u met een gecontroleerd en betrouwbaar schildersbedrijf in zee gaat. Enkele zekerheden die De Betere Schilder geeft:

  • Gediplomeerde en getoetste schilders
  • Heldere, schriftelijke offerte
  • Jarenlange garantie
  • Gedeponeerde leveringsvoorwaarden
  • Lage BTW-tarief van 9%
  • Klantreview in te vullen na afloop

Als kwaliteitsorganisatie staan wij voor de kwaliteit van de bij ons aangesloten schilders. U wilt toch ook zekerheid van kwaliteit, service en garantie? Vraag dan vandaag nog uw offerte aan!

Prijsopgave aanvragen

Op zoek naar een vakschilder voor uw kozijnen?

Altijd een Betere Schilder bij u in de buurt

Bij Betere Schilder vindt u een erkende schilder bij u in de buurt. Vraag nu een offerte aan.