Boete en aansprakelijkheid bij niet-gekeurd materieel

Geplaatst op 24 oktober door Wienese Klimmaterialen.

Naast het inzetten van professioneel klimmateriaal is men verplicht het draagbaar klimmateriaal (en elektrische gereedschappen) jaarlijks te laten keuren. Maar wat zijn nu de gevolgen wanneer je dit niet doet?

keuringenonderhoudpraktijk1.jpg

Niet alleen een sticker plakken..

Wienese ziet het keuren van draagbaar klimmateriaal liever als periodiek onderhoud waardoor de levensduur van het klimmateriaal toeneemt, het is tenslotte meer dan alleen een stickertje plakken... Daarnaast hebben we het over persoonlijke veiligheid ! De gebruiker of werkgever is ervan verzekerd dat de materialen in orde zijn voor de gebruiker en/of het personeel. En dat zorgt dus voor een verbeterde veiligheid.

De gevolgen

Het is van groot belang dat er in een situatie van een arbeidsongeval kan worden aangetoond dat de klimmaterialen en/of gereedschappen periodiek zijn gekeurd en onderhouden. De betreffende verzekeringsmaatschappij zal hier ook naar vragen wanneer er een beroep op de verzekering wordt gedaan. Wanneer er schade ontstaat (d.m.v. zijn of haar werkzaamheden) aan bijvoorbeeld gebouwen, voertuigen of personen wordt men aansprakelijk gesteld. Wanneer men aansprakelijk wordt gesteld en de verzekering wordt erbij betrokken en zijn of haar materiaal is niet gekeurd of geschikt voor professioneel gebruik kan de verzekering besluiten de aansprakelijkheidstelling niet te accepteren met alle gevolgen van dien… Denk hierbij ook aan persoonlijke letselschade of (letsel)schade aan derde.

Er bestaat wel eens verwarring over dat iemand die alleen werkt, als zelfstandige, van mening is dat zijn materiaal niet gekeurd hoeft te worden. Belangrijk hierin is te weten dat hij/zij óók verantwoordelijk is voor mogelijke gevolgschade.

Vanzelfsprekend krijgt een schildersbedrijf bij constatering van niet-gekeurde arbeidsmiddelen ook een boete (hoogte afhankelijk van meerdere factoren).

Regelmatig keuren is periodiek onderhoud

In alle gevallen kunnen we stellen dat het periodiek onderhouden van gereedschappen en draagbaar klimmateriaal een goede zaak is die bijdraagt aan veiligheid op de werkplek.
Voorkom dit soort situaties, een boete of het stilleggen van werkzaamheden en laat uw draagbaar klimmateriaal periodiek keuren door Wienese Klimmaterialen. 

Als partner geeft Wienese Klimmaterialen forse korting op keuringen op alle merken klimmaterieel:

  • Slechts 49,- per uur (normaal vaak 20 tot 30 euro p/u duurder)
  • Geen voorrijkosten
  • Ook mogelijk op locatie!
Vraag een keuring aan!
Geschreven door
Wienese Klimmaterialen
Wienese Klimmaterialen

Wienese ontwerpt, produceert en verkoopt aluminium ladders, trappen, rol- en vouwsteigers. Daarnaast beschikt Wienese over geschoolde onafhankelijke keurmeesters die jouw klimmateriaal (ongeacht het merk) komen keuren. 

Géén voorrijkosten en forse korting op het keuren, certificeren en repareren van alle merken draagbaar klimmateriaal. Voor 49,- p/uur! 

Periodiek keuren van klimmateriaal is wettelijk verplicht

Vraag direct een keuring of reparatie aan
Meer nieuws
training-smc.jpg
De Betere Schilder officieel erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht