Ajax en Feyenoord komen samen in de kwast

Geplaatst op 12 juni door Nick Polm.

Twee schilders, de één Ajacied en de ander Feyenoorder. Dat zijn aartsrivalen, zou je zeggen tenminste, maar niks is minder waar. De schilders Koen Aalten en Mitchell Kesler zijn vanaf hun geboorte die hard fan van Ajax en Feyenoord. Toch zijn zij al ruim vijftien jaar beste vrienden én werken ze sinds dit jaar ook nog eens nauw met elkaar samen.

Mitchell en Koen leren elkaar op 15-jarige leeftijd kennen en kunnen het direct goed met elkaar vinden. Toch is er één ding waar de toen nog tieners, niet met elkaar op één lijn zitten. De clubliefde. ‘Wij gaan daar gewoon heel goed met elkaar mee om, natuurlijk dollen en plagen we elkaar, maar het is niet dat we elkaar de hersens in slaan haha’, lacht Mitchell. 

Ze vinden hun passie in het schilderen en werken over een lange periode samen bij hetzelfde bedrijf. Tot Mitchell besloot om zijn eigen bedrijf op te richten. Samen met een andere vriend begint hij schilder- en timmerbedrijf Kesler en van Beek. ‘Ik heb nog geprobeerd om Koen mee te krijgen in een eigen bedrijf’, vertelt Mitchell. ‘Maar ik zat nog prima op mijn plek bij mijn werkgever toen’, vult Koen aan. Toch besloot hij - na ruim 9 jaar - ook om begin dit jaar zijn eigen onderneming te starten, Koen Aalten Schilderwerk. Sindsdien werken de twee kameraden tijdens diverse klussen samen.

betereschilder_2.42.1.gif
maxresdefault

Unieke samenwerking

Ondanks het verschil in clubliefde kunnen Koen en Mitchell goed met elkaar samen werken. Mitchell had het dit seizoen wat makkelijker dan Koen. ‘Voor mij was het een mooi jaar inderdaad, maar ondanks dat hij voor Ajax is en ik voor Feyenoord, vechten we er niet over, om het zo maar te zeggen’. Koen vult dan ook snel aan: ‘Dat die gasten kampioen zijn geworden, dat kan een keertje in de zoveel jaar haha, maar dat staat onze samenwerking zeker niet in de weg’. Daarnaast zorgt deze vriendschap ook voor een unieke samenwerking vindt Mitchell. ‘Door onze vriendschap zijn we goed op elkaar ingespeeld en weten van elkaar wat we moeten doen’.

Leeggehaalde bus

Naast dat Koen en Mitchell goed met elkaar samenwerken, helpen ze elkaar ook uit de brand wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld die keer dat Koen bij een leeggehaald auto aankwam op een carpoolplaats. ‘Alle spullen waren weg uit de bus. Gelukkig werk ik veel met Mitchell en kon ik bij hem spullen lenen.’

Kortom, deze vrienden delen hun passie in het schilderen en door hun unieke vriendschap werken ze ook nog eens heel goed met elkaar samen. Zelfs hun verschil in clubliefde staat dit niet in de weg!

Lees ook:
cloud-2877172_1280.jpg

'Niemand wil meer die snelle verkoopboy'

Lees ook het andere deel in deze serie: De klant is koning! Staat het ook op jouw website? Maar is de klant ook echt koning of koningin?

Bekijk ons volgende artikel
stap1-leukdatjeonsvraagt.png

In 7 stappen naar een gastvrije schilder

De route van de klant is een mooie spiegel om eens te kijken hoe je die klant aan de voorkant een goed gevoel geeft. De klant is immers koning, maar wordt ook mondiger.

Bekijk ons volgende artikel

Met medewerking van:

              

Meer nieuws
training-smc.jpg
De Betere Schilder officieel erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht