Wettelijk verplichte RI&E kosteloos beschikbaar

Geplaatst op 30 juni door Human Invest.

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder heeft voor alle leden en niet-leden een zogeheten risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opgesteld. Hiermee voorkomen schildersbedrijven enorme boetes en waarborgen zij de gezondheid en veiligheid in hun bedrijf.

Een RI&E is verplicht voor vrijwel elk bedrijf dat weleens iemand inhuurt (zoals een zzp’er of leerling) of personeel in dienst heeft. Wanneer dan? Lees hier!

Belangrijke noot; de overheid controleert ook schriftelijk en digitaal én werkt hard aan 100% inspectiedekking. Iedereen komt dus aan de beurt, van zzp’er tot mkb’er. (Bron)

Een RI&E brengt de risico’s van jouw bedrijf in kaart en stelt meteen een (verplicht) plan van aanpak op voor het beperken hiervan. Immer, als er bijvoorbeeld een medewerker of inlener van de steiger valt, dan staat je bedrijf in één klap stil en heb je te maken met (langdurig) verzuim en mogelijk hoge kosten! Een RI&E is dus niet alleen een lastige verplichting, maar bezorgt je bedrijf een veilige werkplek en beperkt jouw (financiële) risico’s.

Vraag direct de RI&E aan!

Voor de overgrote meerderheid van de schildersbedrijven is de RI&E verplicht. Zelfs voor veel ZZP’ers is dit vaak het geval. Zodra je als bedrijf anderen in dienst hebt of inhuurt waarover je gezag voert, ben je verplicht een RI&E op te stellen. Dit geldt dus mogelijk ook bij de inhuur van (andere) zzp’ers, uitzendkrachten, payrollers of zelfs stagiaires.

Ben je wel RI&E-plichtig, maar heb je geen RI&E opgesteld, dan krijg je een (forse) boete wanneer de Inspectie SZW hiernaar vraagt. Ook wanneer zich een bedrijfsongeval voordoet, wordt er sowieso naar de RI&E gevraagd. Naast een boete van €4.500,- krijg je hoogstwaarschijnlijk óók een boete van €3.000,- voor het ontbreken van het Plan van Aanpak.

LET OP: De overheid breidt sinds 2020 de (digitale) inspectiedekking uit naar 100%, oftewel; letterlijk ALLE bedrijven in Nederland gaan (op afstand) worden gecontroleerd de komende jaren! (Bron)

Ik ben géén lid, hoe en waar stel ik een RI&E op?

Indien je geen erkend Betere Schilder bent, kun je voor slechts €349,- een RI&E opstellen die 1 jaar geldig en getoetst is. Hiermee is dat veruit de beste aanbieding in de markt.

(Dit aanbod bedraagt evenveel als het jaarlijks lidmaatschapsbedrag, lid worden is dus extra aantrekkelijk!)

Geen lid, wel een RI&E aanvragen

Ik ben lid, hoe en waar stel ik een RI&E op?

Mail ons om gebruik te maken van het instrument, wij sturen je dan inloggegevens toe. Je kunt dan meteen aan de slag. Na het doorlopen van het instrument ben je 3 jaar verzekerd van een correcte RI&E en voorkom je boetes en bedrijfsrisico’s.

Ik ben lid en wil gebruik maken van de RI&E
Geschreven door
Human Invest
Human Invest

Human-Invest is een organisatieadviesbureau, dat zich gespecialiseerd heeft in de onderwerpen arbeidsomstandigheden, verzuim en vitaliteit. Human Invest heeft een speciaal RI&E platform ontworpen voor het maken van een RI&E voor je schildersbedrijf. Ook kunnen zij de toetsing hiervan organiseren.

Gratis RI&E voor leden van De Betere Schilder. Niet-leden betalen slechts €390,- p/jr. 

Voorkom boetes oplopend tot wel €7.500,- euro en zorg voor een veilige werkomgeving met een wettelijk verplichte RI&E.

Meer informatie over de RI&E
Meer nieuws
easyqlimitededitionmodelleermessenset.png
Hoera, Repair Care is 35 jaar!

Repair Care heeft iets te vieren: 35 jaar toewijding aan innovatie ...

Lees dit bericht
training-smc.jpg
De Betere Schilder nu erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht