Eind december uitspraak in rechtszaak verplicht schilderpensioen

Geplaatst op 5 november door Nick Polm.

Eind december weet je of je als zelfstandige schilder verplicht blijft pensioen op te bouwen bij het schilderspensioenfonds BPF. De rechtszaak die hiervoor loopt komt daarom wellicht binnenkort ten einde.

Zelfstandige schilders zijn de enige zzp’ers die verplicht zijn aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds. Donderdag 29 oktober 2020 was het hoger beroep in de rechtszaak die Zelfstandigen Bouw heeft aangespannen tegen schilderspensioenfonds BPF en de Staat om die verplichting van tafel te krijgen. Op 22 december doet het gerechtshof in Den Haag uitspraak .

De verplichtstelling staat al jaren onder druk. Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder maakt zich hard voor vrijheid onder zzpérs bij de keuze voor een pensioenaanbieder. Een zelfstandige ondernemer heeft immers bewust de keuze gemaakt om zélf volledig in controle te staan over alles dat van invloed is op zijn of haar bedrijfsvoering. 

Lees ook: Premieverhoging voor schilderspensioen dreigt

Iedereen die in deze bedrijfstak werkt, is automatisch deelnemer aan de pensioenregeling. Dat geldt dus zowel voor werknemers als voor ondernemers met of zonder personeel. De verplichte deelname is vastgelegd in een verplichtstellingsbeschikking van het Ministerie van SZW. Je betaalt elke maand premie voor jouw pensioen. Indien je in loondienst werkt, betaalt jouw werkgever een deel van de premie.

Wil je hierover meepraten en -denken? Schrijf je dan in bij De Betere Schilder.

Schrijf je in en praat mee!
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht