Premieverhoging schilderspensioen dreigt

Geplaatst op 28 oktober door SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad.

De dekking van het BPF Schilders, met name de beleidsdekkingsgraad, loopt vrij plotseling flink terug. Het pensioenfonds waarschuwt al voor mogelijke premieverhoging. Verlaging van het pensioen is ook niet ondenkbaar.

Veel grote pensioenfondsen kampen met dezelfde problemen zodat verlaging van miljoenen pensioenen dreigt. De actuele dekkingsgraad van het BPF was alleen in januari van dit jaar meer dan 100 procent (104) daarna heeft het tussen 91,7 (april) en 98,0 (augustus) gezweefd. Dat betekent dat ook het gemiddelde over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, nu met procentpunten achteruit gaat. In mei lag die nog op 100 procent, in september op 97,8.

Standpunt van De Betere Schilder over het schilderpensioen

De beleidsdekkingsgraad geeft het meest betrouwbaar aan of er genoeg geld in kas is om aan alle aanspraken en toekomstige aanspraken te voldoen. Bij een score van onder de 100 procent is dat in principe niet het geval en zal er bijgestuurd moeten worden. Waar andere pensioenfondsen al spreken over een verlaging van de uitkeringen heeft het BPF Schilders het in haar nieuwsbrief het voorlopig alleen over een mogelijke stijging van de pensioenpremies.

Oorzaak voor de slechte positie van de pensioenfondsen is volgens alle deskundigen de al zeer lange tijd zeer laag blijvende rente. Daardoor rendeert het kapitaal van de fondsen onvlodoende.

Geschreven door
SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad
SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

Dé vakmedia voor schilderend Nederland. Via ww.schildersvak.nl, de SchildersVakkrant en het Eisma's Schildersblad worden schildersbedrijven op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen in de schildersector.

30% of 50% korting voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen 30% korting op een jaarabonnement op één van de twee vakbladen en liefst 50% korting bij een abonnement op beide vakbladen. 
Je kunt gebruikmaken van de deal door te bellen met 088-266648, houd je lidnummer van ons bij de hand. (staat op je facturen)

Bekijk de abonnementen
Meer nieuws
training-smc.jpg
De Betere Schilder officieel erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht