Premieverhoging schilderspensioen dreigt

Geplaatst op 28 oktober door SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad.

De dekking van het BPF Schilders, met name de beleidsdekkingsgraad, loopt vrij plotseling flink terug. Het pensioenfonds waarschuwt al voor mogelijke premieverhoging. Verlaging van het pensioen is ook niet ondenkbaar.

old people 1553348 1920

Veel grote pensioenfondsen kampen met dezelfde problemen zodat verlaging van miljoenen pensioenen dreigt. De actuele dekkingsgraad van het BPF was alleen in januari van dit jaar meer dan 100 procent (104) daarna heeft het tussen 91,7 (april) en 98,0 (augustus) gezweefd. Dat betekent dat ook het gemiddelde over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, nu met procentpunten achteruit gaat. In mei lag die nog op 100 procent, in september op 97,8.

Standpunt van De Betere Schilder over het schilderpensioen

De beleidsdekkingsgraad geeft het meest betrouwbaar aan of er genoeg geld in kas is om aan alle aanspraken en toekomstige aanspraken te voldoen. Bij een score van onder de 100 procent is dat in principe niet het geval en zal er bijgestuurd moeten worden. Waar andere pensioenfondsen al spreken over een verlaging van de uitkeringen heeft het BPF Schilders het in haar nieuwsbrief het voorlopig alleen over een mogelijke stijging van de pensioenpremies.

Oorzaak voor de slechte positie van de pensioenfondsen is volgens alle deskundigen de al zeer lange tijd zeer laag blijvende rente. Daardoor rendeert het kapitaal van de fondsen onvlodoende.

Geschreven door

SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

Dé vakmedia voor schilderend Nederland. Via ww.schildersvak.nl, de SchildersVakkrant en het Eisma's Schildersblad worden schildersbedrijven op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen in de schildersector.

30% of 50% korting voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen 30% korting op een jaarabonnement op één van de twee vakbladen en liefst 50% korting bij een abonnement op beide vakbladen. 
Je kunt gebruikmaken van de deal door te bellen met 088-266648, houd je lidnummer van ons bij de hand. (staat op je facturen)

Bekijk de abonnementen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

1

Opnieuw meer ongevallen in de bouw in 2020; 19 doden

In 2020 waren er opnieuw meer ongevallen in de bouw. Ook het aantal...

Lees dit bericht
73006 eve week van de rie 2021 2(3)

Gratis BHV-training of brandblusser in Week van de RIE

In de week van 21 t/m 25 juni vindt de Week van de RI&E plaats. De ...

Lees dit bericht
logo

ZZP'er? Mogelijk onterechte premie van SUSAG!

Wij krijgen meerdere meldingen van zelfstandige schilders dat zij e...

Lees dit bericht