Schilder kiest voor eigen gezondheid

Geplaatst op 30 juli door Nick Polm.

In tien Europese landen is de vraag naar eco-vriendelijke verf in 2019 gestegen. Dat komt vooral omdat schilders verf zonder oplosmiddel willen om hun gezondheid te beschermen en niet zozeer doordat klanten erom vragen of eisen. Met name schilders in Nederland (44%), België (33%), en Italië (33%) zijn gefocust op hun gezondheid en veiligheid.

Tegelijkertijd zijn conserveringsmiddel-vrije verfproducten een stuk minder in trek, daar schilders de kwaliteit van deze producten vaak nog niet voldoende vinden.

Dit zijn enkele van de bevindingen uit de Painter Insight Monitor 2020, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy, onder 2.000 professionele schilders in de tien voornaamste Europese markten. Ook uit de vorige monitor (2019) bleek dat de vraag naar eco-vriendelijke verf vooral van de schilders komt en niet zozeer van klanten.

 

Uit de nieuwe monitor blijkt verder dat oplosmiddel-vrije producten al eerder de regel dan uitzondering zijn. In landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje nemen schilders geen genoegen meer met producten die hier niet aan voldoen. Met uitzondering van Duitsland, Italië en Denemarken, geven schilders beduidend minder om conserveringsmiddel-vrije verven.

Schilders waarderen iedere innovatie van verfproducenten die leidt tot een verbeterde kwaliteit en verwerking van duurzame alternatieven. Ze verwachten een ‘oplosmiddel-achtige afwerking’ van een oplosmiddel-vrij product. Dit is overduidelijk de boodschap die schilders willen meegeven aan verffabrikanten, daar dit de meeste genoemde innovatiewens is in alle tien landen, stelt USP Marketing Consultancy.


Bron: USP Marketing Consultancy

Bewust kiezen voor duurzaam vakmanschap

Eerder ging De Betere Schilder al een samenwerking aan met Copperant. Copperant is het kwaliteitsmerk van Baril Coatings voor vakschilders die kleur willen bekennen en bewust kiezen voor duurzaam vakmanschap. Copperant presenteert met de Pura, Quattro, Ycoleum, Minérale en Altra een compleet pakket op basis van natuurlijke grondstoffen voor binnen- en buiten dat breed toepasbaar is op vele soorten ondergronden. Al 150 jaar geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen.

Lees meer over onze samenwerking met Copperant

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

Pensioenpremie fors omhoog vanaf 2021

Het opbouwen van het verplichte schilderpensioen wordt vanaf 4 janu...

Lees dit bericht

Copperant en De Betere Schilder starten duurzame samenwerking

BERGSCHENHOEK - Verfmerk Copperant en Kwaliteitsorganisatie De Bete...

Lees dit bericht

Vijf trends voor 2020 in minder dan vijf minuten

Hey schilder, heb jij je zaakjes op orde?

Lees dit bericht