Verhoging schilderpensioen met 9,44% in 2023

Geplaatst op 30 november door Nick Polm.

BPF Schilders verhoogt in 2023 de pensioenen met 9,44%. Deze verhoging, (of toeslagverlening), gaat in per 1 januari 2023. De verhoging geldt voor iedereen die ouderdoms- en partnerpensioen opbouwt of heeft opgebouwd bij BPF Schilders én voor mensen die nog pensioen hebben staan bij BPF Schilders, maar hier geen pensioen meer bij opbouwen.

Waarom verhoging pensioen?

Een verhoging is onder andere afhankelijk van de financiële situatie van een pensioenfonds. BPF Schilders heeft momenteel een belegd vermogen van 9,5 miljard euro. 

BPF Schilders verhoogt pensioenen gedeeltelijk als de beleidsdekkingsgraad op 30 september 2022 hoger is dan 110%. Op de peildatum was de beleidsdekkingsgraad 126,3%. Daarom besloot het bestuur van BPF Schilders om de pensioenen te verhogen.
Ondanks de verhoging lukt het niet om de pensioenen helemaal mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. De beleidsdekkingsgraad van BPF Schilders was niet hoog genoeg om deze stijging volledig te compenseren. De verhoging van 9,44% staat tegenover een verhoging van de pensioenpremie in 2021 naar 30,1%.

Bekijk ook onderstaande animatie over het jaarverslag van BPF Schilders. 

maxresdefault
Meer nieuws
De Betere Schilder wederom sponsor Nationale SchildersVakprijs

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Kwaliteitsorganisatie De ...

Lees dit bericht
WIN: Volledige wrapping van jouw schildersbus

Kan jouw schildersbus ook wel een likje verf gebruiken? Doe mee met...

Lees dit bericht
SGA Vakdagen gaan definitief door

De Schilder- Glas- en Afwerkingsvakdagen in de Evenementenhal in Go...

Lees dit bericht