Cao-partijen: premieheffing UTA blijft

Geplaatst op 14 juli door Rob Polm.

Als reactie op de door ons verstuurde brandbrief om per direct de werkgeverspremie voor UTA-personeel op te heffen hebben de cao-partijen afwijzend gereageerd. De reden en onze reactie lees je in dit nieuwsbericht.

Premieheffing 'rechtvaardig' volgens cao-partijen

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is van mening dat het onterecht is dat er voor UTA-personeel wel moet worden afgedragen in het kader van de zwaarwerkregelingen, terwijl ditzelfde personeel hier géén gebruik van kan maken.

Nadat wij in mei j.l. daarom in een brief opriepen de werkgeverspremie voor UTA-personeel met terugwerkende kracht terug te draaien, is er nu een reactie gekomen van de cao-partijen OnderhoudNL, FNV, CNV en LBV. Onze opvatting dat de premieheffing onrechtvaardig is, delen zij niet. De reden zou liggen in het feit dat er door één van de twee zwaarwerkregelingen nu eenmaal is afgesproken dit collectief te belasten. Dit omdat er veel kleine bedrijven in de branche actief zijn.

Tip: Lees meer over onze brandbrief die wij verstuurden na klachten van schilders

Reactie van De Betere Schilder

“In onze ogen is dit een drogreden en verschuilen de partijen zich achter een oude afspraak van één van de regelingen. Er wordt ook niet ingegaan op de heffing ten behoeve van de Generatiepact-regeling. Deze partijen zijn er om de belangen van werknemer en werkgever te behartigen, maar deze afwijzing is verre van dat. Wij beraden ons op een volgende stap,” aldus Rob Polm van De Betere Schilder.

Meer nieuws
De Betere Schilder wederom sponsor Nationale SchildersVakprijs

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Kwaliteitsorganisatie De ...

Lees dit bericht
WIN: Volledige wrapping van jouw schildersbus

Kan jouw schildersbus ook wel een likje verf gebruiken? Doe mee met...

Lees dit bericht
SGA Vakdagen gaan definitief door

De Schilder- Glas- en Afwerkingsvakdagen in de Evenementenhal in Go...

Lees dit bericht