Meldplicht voor RI&E op komst

Geplaatst op 30 mei door Human Invest.

De Sociaal Economische Raad (SER) adviseert de overheid dat het voor alle bedrijven verplicht moet worden om hun RI&E en het basiscontract met de arbodienst digitaal te melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). De verwachting is dat dit zeer waarschijnlijk wordt overgenomen door de overheid.

Uit het onderzoek van de SER blijkt dat in de afgelopen jaren, de risico’s niet zijn afgenomen. De SER geeft aan dat een groot deel van de verbetering kan liggen bij preventie. Een belangrijk onderdeel hiervan is de RI&E. Een RI&E geeft een beeld van de belangrijkste risico’s in een organisatie en is de basis voor het arbobeleid. Volgens de SER heeft een groot deel van de bedrijven, ondanks dat het verplicht is, nog geen RI&E opgesteld. De SER geeft dan ook het dringende advies dat het voor alle bedrijven verplicht moet worden om hun RI&E en het basiscontract met de arbodienst digitaal te melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). 

Voor erkend Betere Schilders geen groot probleem, aangezien zij immers gratis een RI&E kunnen maken voor het bedrijf. Geen lid, wel een RI&E? Ook dat kan.
Tekst gaat verder onder het volgende item.

Lees ook:

Alles over de RI&E

Als schildersbedrijf is de kans zeer groot dat jij een RI&E nodig hebt. Ook als je zzp'er bent. Wij zetten alles voor je op een rij en leggen uit hoe je hier (gratis) gebruik van kunt maken.

Alles over de RI&E

Enorme boetes

Het ministerie van SZW heeft de boetebedragen voor het ontbreken van een RI&E en Plan van Aanpak fors verhoogd. De boetes worden ook direct gegeven, zonder boete of eis tot naleven. 
Voor het niet hebben van een RI&E is de boete €4500,- (was €3000,-). Geen plan van aanpak levert een boete op van €3000,- (was €750,-). Geen actuele RI&E: €1500,- (was €750,-). 

Geschreven door
Human Invest
Human Invest

Human-Invest is een organisatieadviesbureau, dat zich gespecialiseerd heeft in de onderwerpen arbeidsomstandigheden, verzuim en vitaliteit. Human Invest heeft een speciaal RI&E platform ontworpen voor het maken van een RI&E voor je schildersbedrijf. Ook kunnen zij de toetsing hiervan organiseren.

Gratis RI&E voor leden van De Betere Schilder. Niet-leden betalen slechts €390,- p/jr. 

Voorkom boetes oplopend tot wel €7.500,- euro en zorg voor een veilige werkomgeving met een wettelijk verplichte RI&E.

Meer informatie over de RI&E
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht