Koning Willem-Alexander feliciteert meesterschilder met Klanttevredenheid Award

Geplaatst op 21 april door Nick Polm.

In gesprek met Koning Willem-Alexander pleitte meesterschilder Koen Dijkstra, samen met andere zzp’ers, voor een betere positie van zelfstandig ondernemers. Het gesprek was een initiatief van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN).

Koen Dijkstra Meesterschilder & Restaurateur uit Eindhoven werd vorig jaar uitgeroepen tot beste schilder van Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en komt om in het werk. Daarentegen beseft hij ook dat veel zzp’ers de afgelopen tijd in de knel zijn gekomen. Voor Dijkstra was het daarnaast een bewuste keuze om zzp’er te worden, maar hij maakt zich wel druk over het ontbreken van een vangnet voor zelfstandige ondernemers bij arbeidsongeschiktheid, zo gaf hij de koning mee. ,,Zeker jonge ondernemers denken daar niet aan. We zijn goed in ons eigen werk, maar daarnaast moet je eigenlijk een buffer kunnen opbouwen voor als het mis gaat. Dat heeft deze crisis ons ook wel geleerd, want velen zijn in de knel gekomen en dat mag eigenlijk op deze schaal nooit meer gebeuren. Het zou mooi zijn als we straks meer gebruik kunnen maken van collectieve voorzieningen,’’ aldus Dijkstra.

Lees het nieuwsbericht over de Klanttevredenheid Award terug

De koning hoorde het verhaal aan vanuit zijn werkkamer in Paleis Huis ten Bosch én feliciteerde Dijkstra met het behalen van de prijs van De Betere Schilder. Volgens hem staan de spotlights vaak op de groep die niet vrijwillig zzp’er is geworden, maar moet niet worden vergeten dat het voor anderen juist een vrije keuze is. VZN streeft naar een aparte rechtspositie voor zelfstandigen, naar collectieve voorzieningen en vereenvoudiging van de belastingen, zodat er een eerlijke arbeidsmarkt ontstaat voor iedereen. Ongeacht de contractvorm.  

Koning Willem-Alexander belooft de zzp’ers dat hij hun verhalen en wensen zal meenemen in zijn gesprekken met ‘Den Haag’. Want ook hij beseft dat niet elke zelfstandige ondernemer zo veerkrachtig is als de zes die hij net heeft gesproken. 

 

Bronnen: Koen Dijkstra Meesterschilder & Restaurateur en het Algemeen Dagblad

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht