Inflatie pas in 2025 op niveau, schilderslonen wederom omhoog

Geplaatst op 9 mei door Nick Polm.

De inflatie zal pas in 2025 in rustiger vaarwater komen. De beoogde 2 procent wordt pas over twee jaar bereikt, verwacht de Europese Centrale Bank (ECB). Vanwege de koppeling van de schilders-cao aan het consumentenprijsindex-cijfer zullen ook de schilderslonen (fors) stijgen.

charlotte-venema-2oxsjvge5zm-unsplash[1].jpg

Cao gekoppeld aan CPI

De inflatie wordt afgemeten aan de jaarlijkse verandering van consumentenprijzen. Consumentengoederen en -diensten waren in de maand april 2023 5,2 procent duurder dan een jaar eerder. In januari (7,6%), februari (8%) en maart (4,4%) waren soortgelijke cijfers te zien.

De loonsverhoging over de periode 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 wordt vóór of uiterlijk op 1 oktober 2023 door partijen bij deze CAO overeengekomen. En is gekoppeld aan de ontwikkelingen van de CBS consumentenprijsindexcijfer van juli 2022 tot juli 2023). Een (forse) stijging van de uurlonen voor 2024 ligt dan ook in de lijn der verwachting.
(tekst gaat verder onder het volgende item)

Lees ook:

In 2023 gingen de schilderslonen met 10,3% omhoog

Schilders in loondienst gingen per 1 januari 2023 maar liefst 10,3 procent meer verdienen. Dit getal was gelijk aan het gemiddelde inflatiecijfer tussen juli 2021 en juni 2022. “Deze forse loonstijging is in deze tijd van hoge gasprijzen uitermate lastig voor ondernemers, dat ontken ik niet”, zegt Henk den Boer, bestuursvoorzitter van OnderhoudNL. “Maar deze tijden zijn ook lastig voor werknemers. We konden niet anders."

Loonstijging in 2023

Neem mogelijke prijsstijging mee in offerte

Zoals al eerder bekend hebben wij documenten (waaronder voorbeeldteksten over prijsstijgingen onder voorbehoud voor in offertes en voorwaarden) beschikbaar voor leden via onderstaande link.
Wij adviseren deze regels op te nemen in offertes en/of overeenkomsten. Hiermee voorkom je problemen en misverstanden voor toekomstige opdrachten. 

Document opvragen
Meer nieuws
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht