Inflatie pas in 2025 op niveau, schilderslonen wederom omhoog

Geplaatst op 9 mei door Nick Polm.

De inflatie zal pas in 2025 in rustiger vaarwater komen. De beoogde 2 procent wordt pas over twee jaar bereikt, verwacht de Europese Centrale Bank (ECB). Vanwege de koppeling van de schilders-cao aan het consumentenprijsindex-cijfer zullen ook de schilderslonen (fors) stijgen.

charlotte venema 2oxsjvge5zm unsplash[1]

Cao gekoppeld aan CPI

De inflatie wordt afgemeten aan de jaarlijkse verandering van consumentenprijzen. Consumentengoederen en -diensten waren in de maand april 2023 5,2 procent duurder dan een jaar eerder. In januari (7,6%), februari (8%) en maart (4,4%) waren soortgelijke cijfers te zien.

De loonsverhoging over de periode 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 wordt vóór of uiterlijk op 1 oktober 2023 door partijen bij deze CAO overeengekomen. En is gekoppeld aan de ontwikkelingen van de CBS consumentenprijsindexcijfer van juli 2022 tot juli 2023). Een (forse) stijging van de uurlonen voor 2024 ligt dan ook in de lijn der verwachting.
(tekst gaat verder onder het volgende item)

Lees ook ons volgende artikel:

christian wiediger t6ztbcweptq unsplash

In 2023 gingen de schilderslonen met 10,3% omhoog

Schilders in loondienst gingen per 1 januari 2023 maar liefst 10,3 procent meer verdienen. Dit getal was gelijk aan het gemiddelde inflatiecijfer tussen juli 2021 en juni 2022. “Deze forse loonstijging is in deze tijd van hoge gasprijzen uitermate lastig voor ondernemers, dat ontken ik niet”, zegt Henk den Boer, bestuursvoorzitter van OnderhoudNL. “Maar deze tijden zijn ook lastig voor werknemers. We konden niet anders."

Loonstijging in 2023

Neem mogelijke prijsstijging mee in offerte

Zoals al eerder bekend hebben wij documenten (waaronder voorbeeldteksten over prijsstijgingen onder voorbehoud voor in offertes en voorwaarden) beschikbaar voor leden via onderstaande link.
Wij adviseren deze regels op te nemen in offertes en/of overeenkomsten. Hiermee voorkom je problemen en misverstanden voor toekomstige opdrachten. 

Document opvragen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

img 6819

Veelbelovende voorselectie Nationale SchildersVakprijs

Zoals elk jaar zijn er ook nu weer projecten geselecteerd die kans ...

Lees dit bericht
antique bills business cash 210600

Zelfstandige schilders blijven bij BPF

Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat zelfstandig schilders...

Lees dit bericht
partnership graco

GRACO & De Betere Schilder bundelen krachten voor schilderend Nederland

April 2022, Bergschenhoek – Het toonaangevende en internationaal op...

Lees dit bericht