De Betere Schilder nu erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Geplaatst op 28 mei door Nick Polm.

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Carrière erkend als opleider en kan daardoor vanaf nu trainingen aanbieden die volledig gesubsidieerd worden voor werknemers in de schildersbranche. De eerste 100% te vergoeden trainingen: het wrappen/plakken van interieurfolie en verfspuiten voor gevorderden.

training-smc.jpg

Interieurfolie plakken

Dit is een grote opsteker voor de werkgevers en werknemers die lid zijn van De Betere Schilder. Ook wij kunnen nu immers scholing aanbieden waar zij vroeger via een oud O&O fonds zelf voor hebben afgedragen.

Met de twee-daagse training Interieurfolie wrappen leert de deelnemer deuren, kasten, (ronde) hoeken en zelfs gebogen oppervlakken beplakken met interieurfolies. Dankzij de erkenning vanuit Mijn Carrière kost de training de werkgever of werknemer geen €800,- excl. btw per persoon, maar wordt deze volledig vergoed, mits de deelnemer aan de voorwaarden voldoet. De eerstvolgende trainingsdata zijn 17 en 18 september. Inschrijven is nu mogelijk via De Betere Schilder.

Vraag de interieurfolie-training aan
maxresdefault

Verfspuiten voor gevorderden

Zelfs een pro is nooit te oud om te leren, daarnaast gaan de ontwikkelingen in de verfspuitwereld razendsnel. De training gaat ook dieper op de materie in dan de gebruikelijke verfspuittrainingen. Het wordt dus verwacht dat er al een redelijk basisniveau is bij de deelnemer. Zowel het verspuiten van lak als latex komen hierbij aan bod. Indien gewenst kan het deelnemende bedrijf na het examen zich verzekeren van de certificering voor verfspuiters. Evenals de training interieurfolie plakken, bedraagt ook deze training €800,- excl. btw per persoon en is deze 100% te vergoeden via Stichting Mijn Carrière.

Meer over deze training

Ook verletkosten á 45,- per uur worden vergoed

Alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijven kunnen via Mijn Carrière subsidie aanvragen om zich te blijven ontwikkelen. Zij hebben jaarlijks recht op een vergoeding van 2.500 euro waarmee zij een opleiding of training kunnen volgen. Ook vergoedt Stichting Mijn Carrière de doorbetaling van loon (verletkosten) aan de werkgever als een werknemer scholing volgt. Het te vergoeden uurloon hiervoor bedraagt €45,- per uur.

Vraag een training aan

Voorwaarden

Voor deelname aan de subsidieregeling geldt een aantal voorwaarden:

  1. De training, opleiding, adviesgesprek of loopbaantraject is bij aanvraag nog niet gestart. Is het traject al gestart? Dan kun je geen subsidie meer aanvragen.
  2. De medewerker heeft een vast of tijdelijk contract bij een bedrijf dat valt onder de cao SAVG (schilders-, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijven).
  3. De medewerker bouwt pensioen op bij BPF Schilders.
  4. De medewerker is geen zzp-er of uitzendkracht en ook geen bedrijfseigenaar of directeur.
  5. De medewerker is momenteel geen bbl-leerling, stagiair of een zij-instromer die een opleidingstraject volgt bij een opleidingsbedrijf;
  6. De medewerker voert geen re-integratie-activiteiten uit. Deze activiteiten worden via andere bedrijven vergoed, zoals het UWV.
Meer nieuws
easyqlimitededitionmodelleermessenset.png
Hoera, Repair Care is 35 jaar!

Repair Care heeft iets te vieren: 35 jaar toewijding aan innovatie ...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht