Cradle to cradle certificering voor Copperant

De Copperant Pura Lakverf hoogglans, zijdeglans en mat hebben een C2C Bronze Certificate behaald. Een groot compliment voor de kartrekker van het vergroenen van de verfplas. De groenste verf van Nederland (tevens partner van De Betere Schilder) heeft hiermee weer een stap gezet in het verkrijgen van duurzame en circulaire keurmerken.

Cradle to cradle

De centrale gedachte van de filosofie achter Cradle to Cradle (van wieg tot wieg) is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Om een C2C certificering te krijgen, word je gecontroleerd op de samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid. De huidige methoden voor duurzame productontwikkeling richten zich op het beperken van de negatieve impact en daarmee het verkleinen van de voetafdruk van het product. Het "minder slecht maken" van het product bestaat uit het kiezen van schonere en hernieuwbare / biobased grondstoffen, het zuiniger maken van het product in gebruik, en het optimaliseren voor recycling. Dit is een traject waar Baril Coatings, het moederbedrijf van Copperant, zich al jarenlang voor inzet. Onder de noemer ‘meer met minder’ probeert het innovatieve bedrijf steeds weer een stap te zetten in het produceren van kwaliteitsproducten op basis van biobased grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen. De goede dekking zorgt ervoor dat minder verf wordt gebruikt en de langdurige bescherming voor langere onderhoudsintervallen.

Meer dan alleen ‘groene verf’

De producten van Copperant zijn meer dan alleen maar ‘groene verf’. Als bedrijf maken wij ons sterk voor een duurzame samenleving door verantwoord en emissiearm te produceren op 100% duurzame energie (eigen zonnepanelen gecombineerd met gecertificeerde windenergie) en door het beperken van afval door hergebruik en afvalscheiding. We dringen het gebruiken van gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk terug, werken aan een schone en veilige werkomgeving en ons wagenpark bestaat uit elektrische auto’s.

Duurzaam vakmanschap

Copperant is het kwaliteitsmerk van Baril Coatings voor vakschilders die kleur willen bekennen en bewust kiezen voor een duurzaam vakmanschap. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Copperant presenteert met de Pura, Quattro, Minérale, Flora en Altra een compleet biobased pakket voor binnen- en buiten dat breed toepasbaar is op vele soorten ondergronden. Al meer dan een eeuw geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen. Het merk voor de vakschilder werd vroeger gemaakt door Verffabriek Het Y in Amsterdam. De recepten van de verf zijn goed bewaard gebleven en blijken in deze tijd zeer waardevol voor het doorontwikkelen van de duurzame verf. Sinds 2007 wordt de verf door Baril Coatings in Etten-Leur geproduceerd.

Meer nieuws
training-smc.jpg
De Betere Schilder officieel erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht