Aanpassingen Wet DBA (VAR) voor langere tijd uitgesteld

Geplaatst op 11 november door Nick Polm.

Eerst werd de VAR afgeschaft, toen kwam de wet DBA en daarna was er lange tijd niets. Al sinds 2016 zitten zzp'ers in onzekerheidheid over de aanpak van schijnzelfstandigheid.

Het huidige kabinet is te druk met de coronacrisis en laat een keuze over de aanpak van zzp'ers en eventuele schijnzelfstandigheid over aan een volgend kabinet.

Onze arbeidsmarkt moet radicaal om, zo beschreef de commissie-Borstlap eerder dit jaar in een rapport waarin onder meer stond dat zzp'ers te veel fiscale voordelen hadden.
Wij schreven eerder al dat de zelfstandigenaftrek omlaag gaat.

Door de hele politiek werd lang uitgekeken naar het rapport dat in januari verscheen, maar daarna kwam de coronacrisis. Het kabinet en de beleidsmedewerkers zijn net als werkgevers en vakbonden inmiddels zo druk met de steunpakketten zoals NOW en Tozo dat er geen tijd is om zich ook nog over het lastige zzp-dossier te buigen, stelt minister Koolmees nu.

"Het kabinet zal de komende maanden voorbereidingen treffen die het volgende kabinet in staat stelt om de aanbevelingen uit de rapporten verder ter hand te nemen," staat in een brief die naar de Tweede Kamer is gestuurd. Maar ook dan kan het nog jaren duren, voordat er een besluit valt.

"Ook de commissie geeft aan dat meerdere regeerperiodes nodig zullen zijn voor de implementatie van haar rapport. Gedurende die regeerperiodes zal in het bijzonder verdere aandacht nodig zijn voor de verschillen tussen contractvormen (vast, flex en zzp)."

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht