Aanpassingen Wet DBA (VAR) voor langere tijd uitgesteld

Geplaatst op 11 november door Nick Polm.

Eerst werd de VAR afgeschaft, toen kwam de wet DBA en daarna was er lange tijd niets. Al sinds 2016 zitten zzp'ers in onzekerheidheid over de aanpak van schijnzelfstandigheid.

Het huidige kabinet is te druk met de coronacrisis en laat een keuze over de aanpak van zzp'ers en eventuele schijnzelfstandigheid over aan een volgend kabinet.

Onze arbeidsmarkt moet radicaal om, zo beschreef de commissie-Borstlap eerder dit jaar in een rapport waarin onder meer stond dat zzp'ers te veel fiscale voordelen hadden.
Wij schreven eerder al dat de zelfstandigenaftrek omlaag gaat.

Door de hele politiek werd lang uitgekeken naar het rapport dat in januari verscheen, maar daarna kwam de coronacrisis. Het kabinet en de beleidsmedewerkers zijn net als werkgevers en vakbonden inmiddels zo druk met de steunpakketten zoals NOW en Tozo dat er geen tijd is om zich ook nog over het lastige zzp-dossier te buigen, stelt minister Koolmees nu.

"Het kabinet zal de komende maanden voorbereidingen treffen die het volgende kabinet in staat stelt om de aanbevelingen uit de rapporten verder ter hand te nemen," staat in een brief die naar de Tweede Kamer is gestuurd. Maar ook dan kan het nog jaren duren, voordat er een besluit valt.

"Ook de commissie geeft aan dat meerdere regeerperiodes nodig zullen zijn voor de implementatie van haar rapport. Gedurende die regeerperiodes zal in het bijzonder verdere aandacht nodig zijn voor de verschillen tussen contractvormen (vast, flex en zzp)."

Meer nieuws
easyqlimitededitionmodelleermessenset.png
Hoera, Repair Care is 35 jaar!

Repair Care heeft iets te vieren: 35 jaar toewijding aan innovatie ...

Lees dit bericht
training-smc.jpg
De Betere Schilder nu erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht