5 verschillende winnaars bij Nationale SchildersVakprijs

Tijdens de spetterende prijsuitreiking vielen onder meer twee erkend Betere Schilders in de prijzen. De Vakbroeders uit Soerendonk won in de categorie nieuwbouw & renovatie. Thomas Schilderwerken uit Helmond won in de categorie Onderhoudsschilderwerk. De door De Betere Schilder gesponsorde vakprijs werd dit keer uitgereikt in de prachtige Eusebiuskerk in Arnhem.

schildersvakprijs-2023-klein-332-1024x683.jpg

Champions League-niveau

‘Restaureren op Champions League-niveau.’ Met die lovende woorden heeft De Jongh Waardenburg vanavond de Overall-prijs van de Nationale SchildersVakprijs 2023 gewonnen. De andere grote winnaar van de avond was Wolters & Ovink Restauratie-Decoratie. Het bedrijf uit Deventer sleepte niet alleen de categorieprijs voor Decoratie- & restauratieschilderwerk in de wacht, met Paleis Het Loo won het óók de Publieksprijs, met 803 van de 3.923 uitgebrachte stemmen. Restauratieschilderwerk op hoog niveau, vond de jury. De zogeheten Klanttevredenheidspluim werd (alweer voor de 2e keer!) binnengehaald door Coenraad Bot uit Huisduinen, bij Den Helder. Zijn opdrachtgever met een vrijstaande woning uit de jaren negentig met karakteristieke jarendertigdetails was het meest tevreden van allemaal.

Wederom erkend Betere Schilders in de prijzen

De prijs in de categorie Onderhoudsschilderwerk ging naar Thomas Haseke uit Helmond van Thomas Schilderwerken. De schilder verdiende volgens de jury een tien met griffel voor het zeer zorgvuldige schilderwerk aan een woonboerderij in zijn woonplaats. ‘Een ware ambassadeur van het vak.’ De kersverse erkend Betere Schilder (sinds oktober j.l. lid) was vooraf niet eens van plan mee te doen aan de vakwedstrijd. "‘Ik treed niet graag op de voorgrond. Maar ik vond dat ik nu eens uit mijn comfortzone moest stappen. Geweldig dat ik daarvoor zo ben beloond. Ik raad collega-bedrijven zeker aan om mee te doen aan de NSVP, een prachtig evenement."

De Vakbroeders maakten het Brabantse feestje in Arnhem nog wat groter. Dit Soerendonkse duo schreef de categorie Nieuwbouw- & renovatieschilderwerk op zijn naam met het schilderen en behangen in een luxe nieuwbouwvilla. ‘Een villa uit het boekje’ en ‘een showhuis zo netjes’, stak de vakjury de loftrompet. Eyoub Abdu van De Vakbroeders:"‘Prachtig, deze erkenning van mensen uit het vak. Volgend jaar gaan we voor de overall-juryprijs."

Als laatste had mede-genomineerde (en erkend Betere Schilder) Luke de Jager uit Groesbeek nog de tip: "Stuur je werk project gewoon in, ook kleinere schilders zoals ik maken namelijk kans!


Thomas Haseke met de gewonnen prijs:

schildersvakprijs-2023-klein-354.jpg

De Vakbroeders nadat ze te kennen is gegeven dat ze hebben gewonnen:

schildersvakprijs-2023-klein-168.jpg
Meer nieuws
De juiste prijs voor het werk

MAGAZINE - Je wilt jezelf niet over prijzen als schilder, maar aan ...

Lees dit bericht
schermafbeelding2024-02-01om08.20.45.png
Hoe social media waarde toevoegt voor ‘onze’ schilders!

Binnen de schilderswereld is vakmanschap van cruciaal belang, maar ...

Lees dit bericht
partnership-boels2.jpg
De Betere Schilder en Boels Rental verlengen samenwerking

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder en Boels Rental hebben de ...

Lees dit bericht