Binnenschilder

Binnenschilder gezocht? Dan bent u bij De Betere Schilder aan het juiste adres. Bent u op zoek naar een vakkundige binnenschilde voor een klus bij u in huis? Bijvoorbeeld voor het schilderen van kozijnen of deuren? Bij De Betere Schilder vindt u altijd een vakschilder bij u in de buurt. Bovendien weet u dan direct dat deze schilder voldoet aan onze strenge toelatingseisen en de garantie hebt dat u een echte vakman inschakelt. Maar wat kost een binnenschilder nu gemiddeld? En waar moet u op letten bij het inhuren van een binnenschilder? Op deze pagina vertellen we u er alles over.

  • Alleen getoetste en gediplomeerde binnenschilders
  • Uitstekende garantie en geschillenregeling
  • Altijd een schilder bij u in de buurt!

Wat kost een binnenschilder?

De kosten van een binnenschilder zijn uiteraard vooral afhankelijk van het binnenschilderwerk dat gedaan moet worden en hoe de binnenschilder hierbij te werk moet gaan. Gaat het om het verven/spuiten van muren onder de 60-70 m2 (vergelijkbaar met één kamer of een studio)? Dan is een vakschilder hier niet al te lang mee bezig en zal de prijs meevallen. Ga je echter voor een complete nieuwe look en moeten alle muren, kozijnen en deuren geschilderd worden? Dan kost dit meer tijd en ligt de prijs hoger.

De tarieven voor binnenschilderwerk zijn dus afhankelijk van het werk, maar ook van de schilder. De gemiddelde kosten voor binnenschilderwerk liggen tussen de €35 en €40 per uur. Een lagere prijs is over het algemeen geen goed teken, want dan kan hij niet voldoen aan zijn eigen premies en afdrachten.

De kosten van een binnenschilder liggen echter wel lager dan die van een buitenschilder. Dit komt vanwege het specialistische werk dat een buitenschilder uitvoert. Voor buitenschilderen zijn vaak specifieke materialen nodig, waardoor de kosten automatisch hoger liggen. 

Kosten per uur of m2?

Of het tarief van een binnenschilder per uur of per vierkante meter wordt gerekend, ligt uiteraard aan de binnenschilder zelf. In de regel rekenen vakschilder voor werkzaamheden per uur, maar met name voor grotere klussen kan binnenschilderwerk met een prijs per m2 worden bepaald. In dat laatste geval heb je direct een vaste prijs voor jouw schilderwerk en ben je niet afhankelijk van het uurtarief van de binnenschilder. Wat kost binnenschilderwerk per m2 dan? Ook dat is afhankelijk van de binnenschilder, maar de prijs per vierkante meter ligt uiteraard lager dan de prijs per uur.

Offerte aanvragen

Erkende binnenschilder door heel Nederland

Bij De Betere Schilder bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een binnenschilder, waar dan ook in Nederland. Zoekt u een binnenschilder in Den Haag of een binnenschilder in Amsterdam? Of juist niet in de randstad, maar bijvoorbeeld een binnenschilder in Eindhoven? Met een binnenschilder of iedere locatie kunnen wij u helpen. Bij De Betere Schilder zoekt u eenvoudig naar schilder in de buurt en vraagt u direct een offerte aan.

Zoek een binnenschilder bij u in de buurt

Tips voor binnenschilderwerk

Bent u op zoek naar een binnenschilder om het schilderwerk op te pakken, of bent u zich aan het oriënteren om het zelf te gaan doen? Het meeste binnenschilderwerk is goed te doen en niet ontzettend moeilijk. Het verven van muren, kozijnen, deuren of de trap is bijvoorbeeld een klusje dat veel mensen zelf oppakken. Maar waar moet je nu op letten en wat zijn de beste binnenschilderwerk tips? Via de links hieronder kunt u meer informatie vinden over tips en tricks omtrent binnenschilderwerk. In deze artikelen vindt u ook een stappenplan hoe u het beste te werk kunt gaan en veel meer handige informatie!

BTW aftrek voor binnenschilderwerk

Heeft u een binnenschilderklus liggen voor een vakschilder en is uw woning ouder dan twee jaar? Dan kunt u gebruikmaken van een gunstig BTW-tarief dat de vakschilder mag rekenen: niet 21%, maar slechts 9%. Dit tarief is geldig voor een aantal werkzaamheden:

  • de voorbereidingen voor het schilderwerk (schoonmaken, schuren, etc.)
  • voorbehandeling, gronden en voorstrijken (lakken)
  • het uiteindelijke schilderwerk
  • Materialen en arbeidskosten

Dit voordelige BTW-tarief geldt voor particuliere woningen, maar ook appartementen en bijvoorbeeld woonboten. Het BTW-tarief geldt echter niet voor bedrijfspanden.

Op zoek naar een binnenschilder?

Erkende schilder bij u in de buurt

Bij Betere Schilder vindt u een erkende binneschilder bij u in de buurt. Vraag nu een offerte aan.