Zelfstandige schilders blijven bij BPF

Geplaatst op 22 december door SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad.

Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat zelfstandig schilders verplicht pensioen blijven opbouwen bij pensioenfonds BPF Schilders. Daarmee wees het hof de eis van Zelfstandigen Bouw af om zzp-schilders net als andere zzp’ers de vrijheid te geven zelf te bepalen hoe zij pensioen opbouwen.

“Uitermate teleurstellend”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. “De meeste zzp-schilders willen van die verplichting af. Die is hen opgelegd zonder enige vorm van overleg.”
Verhoef vindt de uitspraak van het hof des te teleurstellender omdat vorig jaar in het Pensioenakkoord ervoor is gekozen zzp’ers geen pensioenplicht op te leggen, maar hen de vrije keuze te laten. Bovendien is overeengekomen dat afspraken over zzp’ers alleen in samenspraak met hen worden gemaakt. “Nu handhaaft het hof de pensioenplicht van zelfstandige schilders die hen door anderen is opgelegd. Dit valt niet uit te leggen.”

Lees meer terug over het pensioen
Geschreven door
SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad
SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

Dé vakmedia voor schilderend Nederland. Via ww.schildersvak.nl, de SchildersVakkrant en het Eisma's Schildersblad worden schildersbedrijven op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen in de schildersector.

30% of 50% korting voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen 30% korting op een jaarabonnement op één van de twee vakbladen en liefst 50% korting bij een abonnement op beide vakbladen. 
Je kunt gebruikmaken van de deal door te bellen met 088-266648, houd je lidnummer van ons bij de hand. (staat op je facturen)

Bekijk de abonnementen
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht