Zeer teleurgesteld in wetsvoorstel en ‘papieren tijger’ voor zzp’ers

Geplaatst op 19 oktober door Nick Polm.

De ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelatie en rechtsvermoeden’ moet de vervanger worden van de Wet DBA en daarvoor de VAR-verklaring. De wet heeft twee onderdelen die moeten verduidelijken wanneer je in dienst van bent. De Betere Schilder reageert zeer teleurgesteld op het wetsvoorstel en ziet grote gevolgen voor zelfstandige schilders.

Deel 1: ABC-criteria

Om te bepalen of er sprake is van een verkapt dienstverband (schijnzelfstandigheid), wordt op dit moment nog gekeken naar de wettelijke criteria ‘loon’, ‘gezag’ en ‘persoonlijk werk’. Het criterium ‘gezag’ wordt onder de loep gelegd, aan de hand van de volgende criteria:

A: Aansturing. Hoe word je aangestuurd en gecontroleerd? Heb je daar alle vrijheid in of krijg je duidelijke werkinstructies? 

B: Inbedding. Doe je werk dat structureel gedaan wordt in een organisatie? Een vaste plek in de organisatie heeft? En doe je hetzelfde werk als en met werknemers?

Als er enige sprake is van A of B, dan moet je C in acht nemen:

C: Of werk je juist zelfstandig, voor eigen rekening en risico?

Mits je aan criteria A en/of B voldoet kan je worden beschouwd als schijnzelfstandige en moet je in loondienst. Wel kan criteria C mogelijk verder uitsluitsel bieden.

Deel 2: Bij uurtarief van €32,24 ben je in loondienst

Als een werkende aan kan tonen dat er sprake is van een uurtarief lager dan €32,24, wordt vermoed dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst en is het aan de werkgever om aan te tonen dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Het doel van de maatregel is om het voor de werkenden makkelijker te maken om een arbeidsovereenkomst op te eisen bij de werkgevende en indien nodig bij de rechter.

Reactie van De Betere Schilder

Nick Polm van De Betere Schilder reageert: “Naar onze schatting valt zeker driekwart van de zelfstandige schilders onder deze criteria. Dat zou dus inhouden dat 75% van de ZZP’ers in loondienst moet gaan. Een rechtstreeks gevolg van deze criteria, die juist níet uitgaan van de zelfstandig ondernemer, maar van werkgevenden en werknemers.”

Polm vervolgt: “Deze wet, mits het doorgaat, zal zelfstandigen massaal terug in loondienst duwen en, erger nog, de oudere generatie doen besluiten te stoppen met het bedrijf. Dit zal voor veel zelfstandige schilders echt de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Binnen 8 jaar zal ruim een derde onze branche verlaten in verband met de pensioengerechtigde leeftijd. Na deze zoveelste onbegrepen wetswijziging zullen veel schilders het wel welletjes vinden, waardoor waardevolle vakkennis en ervaring verloren gaat. Dood- en doodzonde!”

De reactie van De Betere Schilder zal formeel worden ingediend bij de internetconsultatie die momenteel online staat. Ook jij, als lezer van dit stuk, kan reageren op het wetsvoorstel via onderstaande link.

Geef ook jouw reactie op het wetsvoorstel!

'Papieren tijger'

De Betere Schilder partner Flexschilder.nl heeft dagelijks te maken met de inzet van ZZP’ers. Directeur Maurice van Geel reageert: “Dit gaat veel ZZP’ers op een negatieve manier raken, vooral die ZZP’ers in beroepsgroepen waarbij Aansturing en Inbedding bijvoorbeeld een grijs gebied zullen blijven gezien het karakter van de werkzaamheden. Laten we het voorbeeld van een ZZP onderhoudsschilder nemen die gespecialiseerd is in renovatie van monumenten. Deze zal voor een deel (regulier schilderwerk) ingebed zijn in het inhurende schilderbedrijf maar voor het plakken van bijvoorbeeld bladgoud weer niet omdat deze werkzaamheden niet onder het reguliere werk van de opdrachtgever vallen. Hij moet echter wel aan de voorschriften van bijvoorbeeld monumentenzorg werken en kan daardoor niet geheel zelfstandig zijn beslissingen nemen. Het lijken flauwe voorbeelden maar hier is wel de gehele wetgeving op gebaseerd met alle gevolgen van dien. Dat er iets moet gebeuren aan de uitbuiting van (vaak gedwongen) zelfstandigheid is voor iedereen duidelijk en is een goed streven. De manier waarop en vooral de handhaving zal mijns inziens leiden tot een volgende papieren tijger en die hadden we al met de wet DBA.”

Lees ook:

Alle partners voor jouw schildersbedrijf

Meer dan 25 partners staan voor jou klaar met kortingen, voordelen en andere handige tools, tips en trucs. Bekijk alle samenwerkingen waar jij wat aan kunt hebben.

Bekijk alle partners
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht