Wat zijn ergonomische tools voor schilders?

Geplaatst op 9 juni door Anza Pro.

Anza heeft tot doel het werk voor schilders te verlichten. Hiervoor werken ze samen verffabrikanten en onderzoeksinstellingen. Ze bekijken hierbij de ergonomie van schildersgereedschap. Wat is dat en welke voorbeelden zijn er?

ERGO NOMI

Ergonomie komt van het Griekse woord ERGO = werk en NOMI = kennis. Met andere woorden kennis van het werk. Kennis die je nodig hebt om de pijnpunten in het werk bloot te leggen, en technolgieën te ontwikkelen die deze pijnpunten aanpakken. Bij het schilderen is het voorbereidende werk vaak één van de zwaardere momenten. De keuze voor efficiënte, duurzame en ergonomische tools geven je de hulp die je nodig hebt. Handig ontworpen grepen en een hoge graad van flexibiliteit zijn belangrijke factoren die in acht worden genomen bij het ontwikklen van een tool. Anza Pro tools zijn gemakkelijk te gebruiken, duurzaam, ergonomisch en slim.

We behandelen twee mooie voorbeelden van ergonomisch ontwikkelde tools van ANZA PRO voor de schilder.

Verlengsteel met samurai grip

Vele schilders bestempelen het gebruik van trapladders en/of steigers als een noodzakelijk kwaad. Het gebruik verhoogt niet alleen het valrisico, maar vergroot ook de stress die het lichaam te verduren krijgt tijdens de werkzaamheden. Denk aan het nemen van de trappen, en de ongelijke belasting van de voeten.

Door gebruik te maken van een verlengsteel wordt de stress op het lichaam aanzienlijk verminderd. De verlengsteel zorgt namelijk voor een beter bereik waardoor er minder veeleisende positieveranderingen moeten gebeuren, dit verbetert niet enkel de ergonomie van de schilder, het zorgt er daarnaast voor dat de werkzaamheden sneller kunnen worden geklaard.

Naast de conventionele verlengstelen heeft Anza Pro ook de Carbon Tech verlengsteel. Deze is vervaardigd uit Carbon, wat de steel uitermate licht in gewicht maakt, maar ook een zeer hoge stijfheid geeft. Deze stijfheid zorgt ervoor dat alle bewegingen volledig overgebracht worden op de muur/plafond (= geen energieverlies). De Carbon Tech verlengsteel heeft het door Anza Pro ontwikkelde samurai handvat. De bol aan de onderzijde van de steel kan de schilder op de handpalm laten rusten tijdens het werken boven schouderhoogte. Hierdoor hoef hij niet in het handvat te knijpen (= minder stress op de handen) en kan hij op een meer relaxte manier werken.

Ovalen beugelhandvat

Traditionele verfrollers hebben een rond handvat. Dit heeft tot gevolg dat de positie van de rol onvoorspelbaar is en het vastnemen enige onzekerheid geeft. Dankzij de door ANZA PRO ontwikkelde ovalen handvaten is de positie wel goed voorspelbaar en heb je minder belasting van de hand en de pols. 

Geschreven door
Anza Pro
Anza Pro

Bij Anza Pro ontwerpen en ontwikkelen wij verfgereedschappen steeds met de meest veeleisende schilder in gedachte. Daarom geloven we sterk dat wij de geschikte partner in verfgereedschappen zijn voor de erkend Betere Schilder. 

Anza Pro geeft alle leden een waardevol en praktisch geschenk. Dit bevat onder meer schildergereedschap om zelf te testen.

 

Meer over de samenwerking
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht