Vijf trends voor 2020 in minder dan vijf minuten

Hey schilder, heb jij je zaakjes op orde?

Klanten binnentikken, plannen, factureren, wanbetalers aansporen en, oh nee, een zieke! Soms heb je het zo druk, dat je vergeet waar het om draait: visie. Daarom hier onze vijf speerpunten voor het najaar; kun je je erna weer storten in de waan van de dag…

Door de aangetrokken woningmarkt in 2015 neemt de vraag naar schilders toe. Nog steeds. Sinds 2013 groeit de schildersbranche en de verwachting is dat de groei voorlopig nog doorzet. Voorlopig nog werk zat, dus. Tenminste, volgens een onderzoek van de Rabobank.

Het werk neemt toe, maar werkgevers hebben moeite goed personeel te vinden. Waarom? Een groot percentage schilders maakt de keuze om als ZZP’er aan de slag te gaan. Niet alleen de schildersbranche is op zoek naar personeel, de hele bouw kampt met dit probleem.

Nee, niet de kleur… Duurzaamheid! Zowel voor klant als personeel is duurzaamheid belangrijk. Er zijn verschillende typen verf die minder schadelijk zijn voor het milieu en langer meegaan. Ook is verf efficiënter geworden: met minder verf kun je tegenwoordig meer. Ben je bezig met duurzaamheid? Communiceer dit!

Waarom gunt een toekomstige klant jou een opdracht? Vertrouwen. Te vaak komen klanten in contact met beunhazen die hun zaken niet altijd even netjes afhandelen. Nee, niet jij, maar de problemen die zij veroorzaken, stralen ook af op jou en de gehele branche. Met de website klantenvertellen.nl trekt De Betere Schilder ten strijde tegen wanpraktijken. Op dit onafhankelijke platform laten klanten reviews achter over hun ervaring met onze vakmannen en dat schept vertrouwen.

Werknemers krijgen steeds meer de behoefte om bij te dragen aan een groter doel. Het gaat niet alleen meer om de omzet, maar om mooie dingen maken, het groter geheel. Waar sta jij voor als werkgever? Waar wil je heen met je bedrijf? Wil je de milieuvriendelijkste schilder van het land worden? Dit is een mooie positionering richting je klanten én je werknemers. Doe er ook echt iets mee, anders is het effect snel weg.

 

Zo, de vijf minuten zijn om; dat waren onze vijf trends voor het komende najaar. Laat het bezinken en houd ze in je achterhoofd. Dan kun je nu weer verder met de waan van de dag…

 

 

 

Ben jij geen erkend Betere Schilder? Klik dan op onderstaande link en bekijk de mogelijkheden.

Inschrijven als erkend Betere Schilder
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht