Vaktopper zonder diploma; Schildersbedrijf Gosink nu ook erkend

Geplaatst op 20 mei door Nick Polm.

Jarenlange praktijkervaring, Repair Care Niveau 3 specialist en vele cursussen bij Sikkens, Copperant en de SprayPainters Academy doorlopen, maar geen officieel schildersdiploma… het is de situatie van Ellert Gosink van Schildersbedrijf Gosink uit Amsterdam. Toch wilde hij dolgraag als erkend schildersbedrijf verder. Sinds enige tijd biedt De Betere Schilder hier een oplossing voor via een uitgebreide audit. We liepen mee met de audit en gingen in gesprek met Anton van Wezep, de auditor van dienst.

Oud-Meesterschilder Anton Van Wezep is auditor

Laatstgenoemde is geen onbekende in de schildersbranche. Meesterschilder Van Wezep was 40 jaar lang onderwijsontwikkelaar bij Savantis voordat hij met pensioen ging en is nu één van de keurmeesters voor Vereniging Eigen Huis. In die rol heeft hij al jaren ervaring met het keuren van schilderwerk en het toetsen van schilders.

Nick Polm legt uit: “Een logische keuze dus om Anton de schildersbedrijven te laten toetsen indien zij lid willen worden van ons keurmerk. We hebben hiertoe besloten omdat we van mening zijn dat het hebben van een vakdiploma heel goed is, maar lang niet altijd alles zegt. Het zou raar zijn om echte vaktoppers (die bijvoorbeeld alles van een meesterschilder hebben geleerd) met jarenlange ervaring geen erkenning te verstrekken omdat zij geen papiertje hebben.”

Van Wezep vult aan: “Daar komt bij dat schilders met een goed lopend bedrijf vaak geen tijd hebben om het diploma te halen. Ook is de avondschool helaas verdwenen. Kortom; er zijn genoeg ambachtslieden die schitterend werk afleveren, maar geen diploma hebben. Aan mij de taak om die eruit te vissen voor De Betere Schilder.”

Beoordeling op tal van onderwerpen

Terug naar de audit van Gosink. Naast het beoordelen van onderhanden werk en de gebruikte technieken en methoden, onderzoekt Van Wezep de (verf)technische kennis van Gosink. Hierbij wordt niets vermeden. Over verfproducten en eigenschappen daarvan, over gereedschappen, apparatuur en klimgereedschappen. Over bedrijfsvoering en financieel inzicht. Gosink bewijst dat ook (sommige) schilders zonder diploma zich met recht een kwaliteitsbedrijf mogen noemen. Per heden mag hij zich dan ook officieel erkend Betere Schilder noemen.

De Betere Schilder faciliteert dit dan ook graag voor bedrijven zoals die van Gosink. Een audit aanvragen voor je bedrijf kan voor €125,- excl. btw. Dit bedrag ontvang je echter na drie jaar lidmaatschap weer terug. Schrijf je in via onderstaande link.

Schrijf je in!
Meer nieuws
easyqlimitededitionmodelleermessenset.png
Hoera, Repair Care is 35 jaar!

Repair Care heeft iets te vieren: 35 jaar toewijding aan innovatie ...

Lees dit bericht
training-smc.jpg
De Betere Schilder nu erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht