Tot 5000 euro subsidie op elektrische bestelbus

Geplaatst op 23 februari door Nick Polm.

Vanaf 15 maart a.s. kunnen ondernemers 10 procent van de netto catalogusprijs van een elektrische bestelauto door de overheid gesubsidieerd krijgen, met een maximum van 5.000 euro.

De subsidieregeling moet de overstap van bestelauto’s met een verbrandingsmotor naar zero-emissie bestelauto’s ook voor kleine ondernemers vergemakkelijken. De subsidie is vanaf 15 maart aan te vragen op de site van de RVO. Daar worden eveneens tal van voor de hand liggende vragen beantwoord.

Er zijn wel diverse voorwaarden voor de subsidie. Zo mag de catalogusprijs van de emissievrije bestelauto niet onder de 20.000 euro liggen, moet de actieradius minimaal 100 km zijn en moet de ondernemer die subsidie krijgt minimaal 3 jaar het voertuig op zijn naam stellen. Ook mag de subsidie voor maximaal 400 voertuigen per bedrijf/eigenaar worden aangevraagd. Andere overheidssubsidies worden in mindering gebracht op het subsidiebedrag. Een uitzondering hierop is de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

TIP: Eerder spraken wij Hoven Schilderwerken over zijn blauwe diesel

De bekendmaking van de regeling valt samen met de zogeheten Uitvoeringsagenda Stadslogistiek. Die houdt in dat zo’n 20 steden in 2025 een zero emissie zone invoeren, zodat ze volledig schoon bevoorraad kunnen worden. Daaronder Amsterdam, Den Haag, Groningen, Utrecht en Arnhem. De verwachting is dat het aantal steden toeneemt naar 40.

Meer nieuws
easyqlimitededitionmodelleermessenset.png
Hoera, Repair Care is 35 jaar!

Repair Care heeft iets te vieren: 35 jaar toewijding aan innovatie ...

Lees dit bericht
training-smc.jpg
De Betere Schilder nu erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht