S.G.A. Vakdagen vernieuwd en gewijzigd in Schilders Vakdagen

Geplaatst op 29 maart door Nick Polm.

De vakbeurs S.G.A. Vakdagen in Evenementenhal Gorinchem gaat vanaf dit jaar verder als Schilders Vakdagen. Naast de naamswijziging gaat het beursconcept ook volledig op de schop. Met de volledige focus op (alleen) de schildersbranche.

Kwadranten zorgt voor verrassing en verwondering

“Door het feit dat we meer focus hebben, zijn we ervan overtuigd dat we in november met de Schilders Vakdagen een prachtig event gaan neerzetten. We steken onze ambitie niet onder stoelen of banken. Schilders Vakdagen is hét event voor de schilder. Om dat extra kracht bij te zetten hebben we een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het concept. Het thema voor dit jaar is ‘Aandacht voor het ambacht’”, zegt Irma de Hoon, Business Unit Director bij beursorganisator Easyfairs.

De Hoon: “Nieuw is dat we de beursvloer gaan opdelen in vier kwadranten. Elk kwadrant krijgt een eigen ambassadeur die naar eigen inzicht kleur en invulling geeft aan zijn of haar thema. Ambassadeurs zijn smaakmakers in hun tak van sport. We verwachten hiermee verrassing en verwondering op de beursvloer te brengen. Daarom kiezen we voor de vier volgende thema’s: Lente/Zomer, Herfst/Winter, Nieuwbouw en Renovatie. Het begrip duurzaamheid loopt als een rode draad door al deze kwadranten.”

De Betere Schilder in projectgroep

In samenwerking met een projectgroep van vakprofessionals wordt eveneens ‘De week van de Schilder’ gelanceerd. “We zien dat als een hoogwaardig side event met eigen dynamiek. Elke dag staat in het teken van een specifiek thema, bijvoorbeeld ‘trots op het vak’ met wedstrijdelementen en awards. Of duurzaamheid & effectief werken met pitches, demonstraties en de Duurzaamheid Boulevard en vanzelfsprekend het thema ‘vakmanschap’ met lessen van meesterschilders en de Studentenroute.”

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder maakt deel uit van deze projectgroep en werkt samen om de beurs naar een hoger niveau te tillen. Nick Polm van De Betere Schilder: "Wij zijn trots op ons vak en dé schildersbeurs van Nederland is de ideale manier om dat uit te dragen bij schilderend Nederland. Door deel te nemen in de projectgroep hopen we de schildersbranche verder te versterken met een hoogwaardige en verrassende beurs.

 

De eerste editie van Schilders Vakdagen is op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 november 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.schildersvakdagen.nl.

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht