Nieuw partnership wapent schilders tegen ziekte en verzuim

Geplaatst op 25 januari door Arbo Zeker Plan.

Per heden kunnen schilder-werkgevers simpel voldoen aan de wettelijke verplichting een contract met een arbodienst te hebben en passende zorg en begeleiding aan werknemers te bieden. Ook kunnen zij hun risico bij ziekte collectief en voordelig verzekeren dankzij de nieuwe samenwerking.

Maximaal 2 jaar doorbetalen

Een werkgever moet werknemers bij ziekte maximaal 2 jaar doorbetalen. En dat terwijl de werknemer niet kan werken. Dat kan een bedrijf zomaar €90.000,- per jaar kosten.

Daarnaast is het wettelijk verplicht om al vanaf één werknemer een arbodienst of bedrijfsarts in te schakelen voor de verzuimbegeleiding van zieke werknemers. De Betere Schilder, Arbo Zeker Plan én Schilder Zeker Plan bieden nu een kant-en-klare oplossing met een collectief totaalpakket tegen ziekteverzuim.

Vraag meteen info of een vergelijking aan!

Arbodienstverlening of meteen alles collectief regelen?

Rob Polm van De Betere Schilder: “Sinds enige tijd kunnen schilders voor slechts €349,- een schilders-RI&E bij ons maken, iets dat ook wettelijk verplicht is. Hierdoor kwamen wij erachter dat veel schildersbedrijven geen arbodienst hebben ingeschakeld, terwijl dit ook verplicht is. En je moet er toch niet aan denken dat je voor lange tijd het loon van een zieke werknemer moet doorbetalen, zónder dat je daarvoor verzekerd bent? Ook wil je die zieke werknemer weer zo snel mogelijk op de been helpen. Nu kun je dat collectief in 1 keer regelen!”

Jeroen Wolf van Arbo Zeker Plan vervolgt: “De wetgeving vraagt van kleine ondernemers evenveel als van grote organisaties. Echter hebben zij vaak hiervoor een personeelsadviseur in dienst. Deze taken worden in het contract door Arbo Zeker Plan verzorgd, waardoor u zich kunt blijven richten op uw alledaagse werkzaamheden.”

 

Naast de collectieve ziekteverzuimverzekering is het ook mogelijk alleen de wettelijk verplichte arbodienst in te schakelen. Dit kan voor een vaste prijs van 11,63 p/mnd per werknemer.

Regel je arbodienstverlening en meer..
Geschreven door
Arbo Zeker Plan
Arbo Zeker Plan

Arbo Zeker Plan is een leverancier van een totaalpakket waarbij je volledig wordt ontzorgd van jouw verzuim. Door opleiding en jarenlange praktijkvervaring is verzuim bij Arbo Zeker Plan in goede handen. Voor verzuimbegeleiding en andere vragen kun je bij ons terecht.

Totaalpakket verzuim (incl. casemanagement én bedrijfsarts bij 2 jaar van arbeidsongeschiktheid)

Vanaf €11,63 p/mnd per werknemer voldoe je aan alle verplichtingen conform wetgeving

Meer informatie
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht