Verbod op nepreviews

Geplaatst op 25 mei door Klantenvertellen.

Vanaf 28 mei 2022 gelden er nieuwe regels voor reviews. Een positieve ontwikkeling voor zowel de verkoper als de consument. Dankzij de nieuwe regels wordt het namelijk nog lastiger om nepreviews te plaatsen.

Jouw reviews zijn in orde

Reviews hebben pas echt waarde als ze zijn geschreven door klanten die een product of dienst daadwerkelijk hebben afgenomen. Helaas gebeurt het nog steeds dat er op reviewsites beoordelingen worden geplaatst door vrienden of bekenden, of juist door iemand die niet het beste met het bedrijf voor heeft. Die misleiding wordt vanaf 28 mei a.s. een heel stuk lastiger gemaakt door nieuwe Europese regelgeving. Door het aanscherpen van de regels krijgen kopers eerlijkere informatie voordat zij een aankoop doen. Reviews worden daardoor nog betrouwbaarder. Als gevolg van de nieuwe wetgeving is het voor plaatsers van reviews vanaf 28 mei a.s. noodzakelijk om een klantbewijs te uploaden. Indien dit niet gebeurt kan er geen review worden geplaatst.

De nieuwe regels zijn niet vrijblijvend. Er wordt gecontroleerd op naleving door de ACM en de AFM. En de boetes zijn niet mals; deze kunnen oplopen tot 4% van de jaaromzet.

De reviews via KlantenVertellen zullen uiteraard vanaf de start aan alle voorwaarden en eisen voldoen. Je bent dus verzekerd van geldige en juiste reviews!

Geschreven door
Klantenvertellen
Klantenvertellen

Klantenvertellen is met haar klantbeoordelingssysteem actief in circa 32 verschillende branches met in totaal circa 12.000 klanten en heeft een unieke samenwerking met Google, waardoor klantenreviews worden getoond in die zoekmachine.

Gratis klantreviews voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen daarnaast ook de beschikking over een banner voor plaatsing op hun website. Ook tellen de reviews mee in Google.

Bekijk al onze klantreviews
Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht