Nationale SchildersVakprijs in nieuwe setting groot succes

Geplaatst op 2 december door SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad.

Als trotse sponsor van de Nationale SchildersVakprijs keek De Betere Schilder net als ruim 2.600 anderen naar de livestream van de prijsuitreiking. Niet alleen droop het vakmanschap van de genomineerde projecten, ook de uitreiking zelf was een lust voor het oog.

Wijnbar in art nouveau stijl overall-winnaar

Datzelfde geldt voor het prijswinnende project van Dofine; tot art nouveau stijl omgetoverde wijnbar in Utrecht met een werkelijk verbluffend resultaat. De categorie nieuwbouw- en renovatieschilderwerk werd gewonnen door Meesterschilders Friesland uit Leeuwarden met een woning in Oldeberkoop.

Het beste onderhoudsschilderwerk werd volgens de jury geleverd door Van Foeken Schilderwerken uit Soest aan dijkhuis De Krakelinge in Spijk. In de categorie decoratie en restauratie ging de award naar Petra Baartman met haar ‘zeer veelzijdige’ eenvrouwsproject DOMUSDELA in Eindhoven. De zogeheten ‘Klanttevredenheidspluim’ ging naar het pas 3 jaar jonge schildersbedrijf van Coenraad Bot.

Ook erkend Betere Schilder valt in de prijzen

Van der Kruis Vakschilders uit Maarheeze won de Publieksprijs van de Nationale SchildersVakprijs. Een dorpswoning werd door Ruben van der Kruis én leerling Matthijs onder handen genomen. Van der Kruis: “Een perfecte combinatie van authentiek schilderwerk met de kwast en modern schilderwerk met spuitapplicatie. Door gebruik te maken van de juiste technieken hebben we hier een topresultaat neergezet. Super strakke gevels en een vette spekachtige glans op het hout; goed voor een Nederlands record (92,9 GU). Ik ben trots op dit project, maar nog meer op Matthijs, die hier heeft laten zien dat er nog zeker schildertalent in Nederland rondloopt.”

Prijsuitreiking met glans

De livestream stond onder leiding van presentatrice Annemarie Brüning (bekend van Hart van Nederland) en vond plaats in de Industrial Studios in Arnhem. De sfeervol ingerichte locatie bood tussen de uitreikingen plaats voor een danspaar met een prettige onderbreking van het programma. Op dit moment is de stream door ruim 2.600 mensen bekeken, dit is een overduidelijk record. “Heel fijn om te zien dat vakmanschap nog steeds hoog in het vaandel staat bij schilderend Nederland. Hopelijk kunnen we hiermee ook weer nieuwe aanwas stimuleren voor ons mooie vak te kiezen. Wij zijn trots sponsor te zijn van dit mooie evenement!”

Geschreven door

SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

Dé vakmedia voor schilderend Nederland. Via ww.schildersvak.nl, de SchildersVakkrant en het Eisma's Schildersblad worden schildersbedrijven op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen in de schildersector.

30% of 50% korting voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen 30% korting op een jaarabonnement op één van de twee vakbladen en liefst 50% korting bij een abonnement op beide vakbladen. 
Je kunt gebruikmaken van de deal door te bellen met 088-266648, houd je lidnummer van ons bij de hand. (staat op je facturen)

Bekijk de abonnementen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

Meer coronasteun, geen versobering in 2021

De tweede lockdown is een feit. Een financieel drama voor veel onde...

Lees dit bericht

Miljarden voor koopkrachtcrisis, rekening veelal bij bedrijven

Het kabinet komt koopkrachtpakket van 14 miljard euro om de klap va...

Lees dit bericht

Koning Willem-Alexander feliciteert meesterschilder met Klanttevredenheid Award

In gesprek met Koning Willem-Alexander pleitte meesterschilder Koen...

Lees dit bericht