ZZP'er? Mogelijk onterechte premie van SUSAG!

Geplaatst op 14 december door Nick Polm.

Wij krijgen meerdere meldingen van zelfstandige schilders dat zij een brief hebben ontvangen van Stichting USAG (SUSAG). Er wordt namelijk verondersteld dat deze zzp'er personeel heeft en dus premie moet afdragen. Mogelijk betaal je dus onnodig premie!

logo

Aantal werkzame personen in K.v.K.

Stichting USAG gebruikt de actuele bedrijfs-uitreksels van de Kamer van Koophandel voor het bepalen van premie-plichtige bedrijven. Ben jij als bedrijf geregistreerd als bedrijf met meer dan één werkzame persoon? Dan zul je ongetwijfeld een brief hebben ontvangen voor het indienen van je verzamelloonstaat. Ben jij zelfstandig schilder / een eenmanszaak en heb je dus geen personeel, onderneem dan actie. Anders wordt de premie voor jou vastgesteld en zul je moeten betalen.

Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@susag.nl waarin je aangeeft zelfstandig te opereren. Vermeld ook meteen even je naam en indien mogelijk je debiteurennummer (staat in de brief).

Lees ook: CAO USAG algemeen verbindend verklaard

Verplichte bijdrage

Alle werkgevers die schilders-, afwerkings- en glaszetwerkzaamheden uitvoeren zijn (per heden) jaarlijks een bijdrage verschuldigd aan de Stichting USAG. Deze bijdrage wordt vastgesteld door CAO-partijen OnderhoudNL en LBV. Het bestuur van de stichting bestaat uit 'afgevaardigden' van deze twee laatstgenoemde partijen.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

justitie

Checklist voor de Wet WAB

De ingang van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) vindt plaats op 1...

Lees dit bericht
pexels burak the weekender 186464

Ruim 40 miljoen aan onnodige loonkosten voor werkgevers

Met ingang van juni 2023 hanteert het CBS een nieuwe methode voor h...

Lees dit bericht
logo belastingdienst.svg

Let op: De datum van belastingaangifte is NIET aangepast

Ondanks de gekke tijden waarin we leven, moet je voor 1 mei 'gewoon...

Lees dit bericht