ZZP'er? Mogelijk onterechte premie van SUSAG!

Geplaatst op 14 december door Nick Polm.

Wij krijgen meerdere meldingen van zelfstandige schilders dat zij een brief hebben ontvangen van Stichting USAG (SUSAG). Er wordt namelijk verondersteld dat deze zzp'er personeel heeft en dus premie moet afdragen. Mogelijk betaal je dus onnodig premie!

Aantal werkzame personen in K.v.K.

Stichting USAG gebruikt de actuele bedrijfs-uitreksels van de Kamer van Koophandel voor het bepalen van premie-plichtige bedrijven. Ben jij als bedrijf geregistreerd als bedrijf met meer dan één werkzame persoon? Dan zul je ongetwijfeld een brief hebben ontvangen voor het indienen van je verzamelloonstaat. Ben jij zelfstandig schilder / een eenmanszaak en heb je dus geen personeel, onderneem dan actie. Anders wordt de premie voor jou vastgesteld en zul je moeten betalen.

Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@susag.nl waarin je aangeeft zelfstandig te opereren. Vermeld ook meteen even je naam en indien mogelijk je debiteurennummer (staat in de brief).

Lees ook: CAO USAG algemeen verbindend verklaard

Verplichte bijdrage

Alle werkgevers die schilders-, afwerkings- en glaszetwerkzaamheden uitvoeren zijn (per heden) jaarlijks een bijdrage verschuldigd aan de Stichting USAG. Deze bijdrage wordt vastgesteld door CAO-partijen OnderhoudNL en LBV. Het bestuur van de stichting bestaat uit 'afgevaardigden' van deze twee laatstgenoemde partijen.

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht