Inschrijven UBO register ook voor jou verplicht?

Geplaatst op 25 januari door SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad.

Sinds 27 september 2020 is het voor veel ondernemers verplicht een UBO in te schrijven. Het is voor jou als ondernemer dus van belang te weten of je verplicht bent een UBO in te schrijven en wat van belang is bij de inschrijving. Wij leggen uit wanneer dit nodig is.

Verplicht voor zzp’er in bv of vof

Mogelijk heb je al eens een brief ontvangen van de Kamer van Koophandel over de verplichting jouw bedrijf in te schrijven in het zogeheten UBO-register. Voor zzp'ers met feitelijk zeggenschap over (of een belang) van meer dan 25 procent in een bv, maatschap, vof of coöperatie komt er een verplichting bij. Ze zullen zich moeten inschrijven in het UBO-register. UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner, ofwel uiteindelijk belanghebbende van een organisatie. Doel van het register is dat mensen zich niet kunnen verhullen achter juridische entiteiten waarmee zij fraude plegen, geld witwassenof terrorisme financieren.

Alle daartoe verplichte bedrijven moeten vóór 27 maart 2022 zijn ingeschreven in het UBO-register. 

Voor veel bedrijven dus weer een verplichting vanuit overheidswege, net als de belangrijke eHerkenning waar wij eerder over schreven.

Registratieplicht

De organisaties met een registratieplicht moeten dus vóór 27 maart 2022 (binnen 1,5 jaar na de inwerkingtreding van het register) bij de Kamer van Koophandel (KvK) een aantal gegevens over hun UBO(‘s) aanleveren.

Het betreft gegevens als: voor- en achternaam, geboortemaand en -jaar, nationaliteit, woonstaat, aard en omvang van het belang, BSN (niet-Nederlanders een fiscaal identificatienummer: TIN), geboortedag, geboorteplaats en -land, woonadres en afschriften van documenten om al deze gegevens te bewijzen. Let op! Je dient onder meer een kopie (in PDF!) te hebben van je identiteitsbewijs. Hou hier dus vooraf rekening mee.

Alleen tekenbevoegden binnen het bedrijf mogen het bedrijf inschrijven. Inschrijven kan via onderstaande knop.

 

Alle informatie op een rij
Geschreven door
SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad
SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

Dé vakmedia voor schilderend Nederland. Via ww.schildersvak.nl, de SchildersVakkrant en het Eisma's Schildersblad worden schildersbedrijven op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen in de schildersector.

30% of 50% korting voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen 30% korting op een jaarabonnement op één van de twee vakbladen en liefst 50% korting bij een abonnement op beide vakbladen. 
Je kunt gebruikmaken van de deal door te bellen met 088-266648, houd je lidnummer van ons bij de hand. (staat op je facturen)

Bekijk de abonnementen
Meer nieuws
training-smc.jpg
De Betere Schilder officieel erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht