Festool lanceert nieuwe Planex met LED-verlichting

Geplaatst op 17 augustus door Nick Polm.

Festool brengt vanaf september 2020 een nieuw langnek-schuurmachine op de markt. De nieuwe generatie PLANEX langnek-schuurmachine verlicht het schuren van wanden en plafonds.

De LED-verlichting legt tijdens het schuren oneffenheden bloot en voorkomt dure nabewerking. Het moeizame opstellen en meeslepen van verlichting behoort tot het verleden. De excentrische schuurbeweging zorgt voor een uitstekende oppervlaktekwaliteit – geheel zonder schuurgroeven. Tijdens de ontwikkeling stond ergonomisch werken aan wand en plafond centraal: met regelbare aanzuiging, variabele werklengte en slimme T-handgreep. Het resultaat: een zeer lage belasting voor het lichaam, ook bij langdurig gebruik.

Kenmerken van de nieuwe Planex

Schuren met de ingebouwde LED-verlichting
Een baanbrekende vernieuwing is de LED-verlichting. "Wij stuiten steeds weer op dezelfde problemen: schuurgroeven en slecht herkenbare oneffenheden die pas later vastgesteld worden. Met de LED-verlichting wordt de schuurkop perfect verlicht. Daarmee kunnen lastige, tijdrovende en kostenintensieve nabehandelingen tijdens het schuren worden voorkomen. Onze testers waren zeer enthousiast, omdat de verlichting werkt als een ingebouwde controlelicht”, zegt productmanager Danny Huijzer.

Excentrische schuurbeweging voor een perfect oppervlak
De eisen van de klant aan de oppervlaktekwaliteit van wanden en plafonds worden steeds hoger en vereisen daarom perfecte schuurresultaten. Gelijktijdig worden de toegepaste plamuurmaterialen zachter en maken hierdoor de realisatie van dergelijke oppervlaktekwaliteiten lastiger. Dankzij de excentrische schuurbeweging een perfecte oppervlaktekwaliteit zonder groeven.

Gezonder werken
Voor Festool staat gezonder werken altijd centraal. Daarom heeft Festool zijn nieuwe PLANEX met een verbeterde, regelbare aanzuiging uitgerust. Daardoor houdt hij zijn eigen gewicht tegen wand en plafond en ontlast daarmee armen en rug, met name bij langdurige schuurwerkzaamheden.

Variabele werklengte
Met 1 klik wordt de werklengte snel aan de werkomgeving aangepast. Voor volledige flexibiliteit in kleine ruimten en bij hoge plafonds.

Een perfect op elkaar afgestemd systeem
Bij het schuren van gipsplaten en plamuur ontstaan grote hoeveelheden schuurstof dat schadelijk is voor de gezondheid. In combinatie met de stofzuiger CTL 36 E AC PLANEX en het schuurmateriaal Granat biedt Festool een op elkaar afgestemd systeem dat een perfecte oppervlaktekwaliteit en stofvrij en gezond werken mogelijk maakt.

Onderhoudsvrij en duurzaam
Festool heeft zijn nieuwe PLANEX langnek-schuurmachine met de nieuwste generatie koolborstelloze EC-technologie uitgerust. Daarmee hoeven er geen koolborstels meer vervangen te worden. Daardoor is de langnek-schuurmachine duurzaam en onderhoudsvrij.

Digitale uitbreiding met Festool Work-app
In combinatie met de gratis Work-app van Festool zijn volgende extra functies mogelijk:

  • Lichtregeling (bediening, dimmen en individuele configuratie)
  • Actuele stand (zoals bedrijfsurenteller en temperatuur)
  • Handleiding van de machine
  • Toepassingstips
  • Push-meldingen bij machinestoringen
  • Aanbeveling van de passende stofzuiger
  • Aanmelding van de machine voor de garantie
Andere partners voor jouw schildersbedrijf

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

Wobben Schilders mag wel/niet zzp'ers inhuren

De webmodule die opdrachtgevers en zzp'ers moet helpen bij het sign...

Lees dit bericht

De perfecte offerte voor schilderwerk maak je zo!

Het bepalen van je prijs als schilder is niet altijd makkelijk. Er ...

Lees dit bericht

SGA Vakdagen gaan definitief door

De Schilder- Glas- en Afwerkingsvakdagen in de Evenementenhal in Go...

Lees dit bericht